Het Belang van Limburg

“Ik heb met de voorzitter gepraat, van man tot man”

Drie vragen aan Hein Vanhaezebr­ouck, geplaagde Anderlecht-coach

-

Voel je de druk op je positie?

“De voorzitter heeft me gebeld. De inhoud van het gesprek blijft tussen ons, maar we hebben gepraat van man tot man. Want Marc Coucke wordt ook kritisch aangepakt, hé. We hebben allebei het beste voor met Anderlecht en moeten resultaten neerzetten. Of het nu echt crisis is? Een ex-voetballer (Geert De Vlieger, nvdr.) tweette het al tijdens de match. Chapeau. Zeggen jullie het maar. Ik ben niet bezig met wat er zondag zal gebeuren als we niet winnen. Dan slaap ik helemaal niet meer en het is al moeilijk om de slaap te vatten.”

Mist Anderlecht kwaliteit?

“Veel spelers hebben genoeg talent om bij Anderlecht te spelen. Dan toonden ze al, maar ze hebben te veel platte momenten. Misschien zijn we te lief voor de spelers. Als ze geen lessen trekken uit hun fouten, moeten we strenger zijn. We lijden te makkelijk balverlies, voetballen niet altijd gediscipli­neerd en houden zelden de nul. Maar goed, de citroen is hier niet uitgeperst zoals indertijd bij AA Gent. Deze groep kan nog stappen zetten. Tegen STVV moeten ze niet verlamd zijn door de stress.”

Kan RSCA kampioen worden?

“Ikzelf sprak nog niet over kampioen worden. Wel over meedoen voor de prijzen. Hebben we slecht gewerkt als we geen kampioen worden? Ajax won al vier jaar op rij geen titel, maar werken ze daarom slecht? Club Brugge heeft nu een hoger budget dan wij, Gent verdubbeld­e zijn budget. De tijd dat Anderlecht vier keer op vijf kampioen wordt, is voorbij. Dat is alleen nog voor Bayern, Juventus en PSG. Je kiest voor een bepaalde lijn (jonge spelers, nvdr.) en dan kun je niet elk jaar kampioen worden.”

Pol Garcia Tena

 ?? FOTO PHOTO NEWS
FOTO JEFFREY GAENS ?? Vanhaezebr­ouck: “We mogen tegen STVV niet verlamd zijn door stress.” Garcia Tena: “Ik verrijk me graag met citytrips. Zo bezocht ik al Antwerpen, Brussel en… Genk.
FOTO PHOTO NEWS FOTO JEFFREY GAENS Vanhaezebr­ouck: “We mogen tegen STVV niet verlamd zijn door stress.” Garcia Tena: “Ik verrijk me graag met citytrips. Zo bezocht ik al Antwerpen, Brussel en… Genk.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium