Het Belang van Limburg

“Alleen voor de goal wil het niet lukken”

In Luik heersen er ondanks matige start geen twijfels

- Bob FAESEN

Crisis in Luik? Welnee. Ondanks de bekeruitsc­hakeling tegen de amateurs van Knokke, de 5-1 van Sevilla en de 12 op 24 in de competitie moet men er niets van weten. Frustratie, dat is er wel. “Omdat we goed spelen, alleen voor de goal wil het niet lukken”, zegt Mehdi Carcela.

Het zijn weer moeilijke tijden voor de Standard-supporter. Slechts een puntje in de laatste drie wedstrijde­n en als bekerhoude­r ook nog eens in eigen huis uitgeschak­eld worden door FC Knokke, hekkenslui­ter in eerste amateur. Hoe reageren de spelers in deze periode? “Het is frustreren­d omdat we goed spelen, maar niet scoren”, antwoordt Mehdi Carcela. “Het is altijd vervelend als je de kansen niet omzet in doelpunten. We creëren er nochtans genoeg. Deze club heeft in het verleden nog moeilijke momenten gekend. Weet dat er hier goed gewerkt wordt en dat de spelers dat zullen tonen.”

Want Carcela weet ook dat het tij snel kan keren. “Vorig jaar was de start nog slechter (9 op 24, nvdr.). Wanneer er een veranderin­g plaatsvind­t, kost het altijd even tijd om je aan te passen. Twijfel heerst er niet. Je weet hoe het in België werkt met de play-offs, ook al hebben we die nu niet in ons hoofd. We hebben reeds punten verloren en hopen dat het geluk voor ons omslaat. Maar ik vind dat het goed gaat, alleen scoren we nu niet. Dat is het enige wat mankeert.”

Te laat

Net als zijn ploeggenot­en Marin, Mpoku en Luyindama heeft de 29-jarige Marokkaans­e internatio­nal moeite om zijn niveau van de laatste play-off 1 te halen. Dat is terug te zien in zijn cijfers: twee goals en een assist in elf officiële matchen dit seizoen. “Net als de rest van de ploeg ontbreekt het mij aan geluk voor de goal. Dat ik hard word aangepakt? Ja, dat is soms moeilijk. Vorig jaar was er ook nog de dekking op Edmilson, die ook veel verdediger­s naar zich toe trok. Als hij gedekt was, kreeg ik meer ruimte. Toch ben ik er zeker van dat we hieruit zullen komen.”

In de Waalse krant La Meuse werd geschreven dat Carcela al een paar keer te laat kwam dit seizoen. “Dat is altijd een beetje zo geweest. Ik werk eraan en het gaat beter dan vorig seizoen, maar zulke dingen komen altijd bovendrijv­en als de resultaten wat minder zijn.”

MPH en de pers

Ondertusse­n blijft Michel Preud’homme zich ergeren aan de media. Zo vond de Standard-trainer dat met drie centrale verdediger­s spelen tegen Sevilla, dat Stan-

 ?? FOTO BELGA ?? “We creeëren genoeg kansen, maar we krijgen ze gewoon niet omgezet”, aldus Mehdi Carcela.
FOTO BELGA “We creeëren genoeg kansen, maar we krijgen ze gewoon niet omgezet”, aldus Mehdi Carcela.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium