Het Belang van Limburg

“Toen ik elf was, wilde ik al voor veranderin­g zorgen”

-

HAM - Op de tweede plaats van de sp.a-lijst in Ham staat Debra Sevindik, een jonge vrouw met Turkse roots. Ze studeert, heeft twee jobs en gaat nu de politiek in. “Het is tijd dat de jeugd het heft in eigen handen neemt en zich verdiept in de politiek.”

“Ik ben opgegroeid in een woonwijk met een pleintje waar nog altijd niets opstaat. Toen ik elf was, wilde ik hier al veranderin­g in brengen”, vertelt Debra. “Ik startte een petitie met mijn vrienden om een speeltuin op ons pleintje te zetten. Ik heb mijn petitie naar de burgemeest­er gebracht, maar heb nooit antwoord gekregen. Dat is altijd een doorn in mijn oog geweest. Als ik mag zetelen, zorg ik dat er een speeltuin op het pleintje komt. En dan ga ik als eerste op de schommel.” (lacht)

Debra is niet bang om haar handen vuil te maken en weet wat werken is. “Naast de politiek studeer ik rechtsprak­tijk en heb ik ook twee jobs. Ik werk in de Nikefabrie­k en in het weekend in de horeca. Ik heb van mijn ouders geleerd dat je hard moet werken in het leven en dat je moet doen wat je graag doet.”

Duwtje in de rug

Het was een verrassing voor Debra toen ze te horen kreeg dat ze op de tweede plaats stond. “Lijstrekke­r Tom Peeters was nog op zoek naar jonge, ambitieuze en geëngageer­de kandidaten. Ik was de persoon die hij zocht.”

Haar opleiding sociaal-technische wetenschap­pen in het middelbaar stimuleerd­e haar interesse voor politiek. “Tijdens de lessen leerden we over de politieke visies en zijn we ook een paar keer naar het Vlaams parlement gegaan. Ik vind het prachtig dat zo veel mensen op een verschille­nde manier naar het leven kijken. Zelf vind ik de boodschap van de sp.a het mooiste. De partij probeert zo dicht mogelijk bij de mensen te staan.” “Ik heb zelf Turkse roots en die wil ik ook behouden, maar dit is België en niet Turkije. Dus je moet een manier vinden om je Turkse roots te combineren met je Belgische waarden. Dit is het unieke aan de sp.a. Ze accepteren wie je bent. Socialist zijn is zeker de moeite waard.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium