Het Belang van Limburg

“Eerste basisplaat­s smaakt naar meer”

-

Vorige week tegen Eupen (1-2-winst) maakte Indy

Boonen (foto) zijn debuut voor KV Oostende. De 19-jarige Stokkemnaa­r, deze zomer overgekome­n van Manchester United, liet meteen leuke dingen zien.

Boonen wordt bij KVO langzaam gebracht, maar trainer Gert Verheyen achtte hem vorige week tegen Eupen rijp voor een eerste basisplaat­s. “In mijn invalbeurt tegen Cercle Brugge (1-1, nvdr.) heb ik goed gespeeld en op training

dard met 5-1 wegspeelde, op zijn minst geoorloofd was. “Anderlecht en Brugge spelen altijd met drie verdediger­s. Ik stel vast dat Sevilla nadien met 2-6 ging winnen bij Levante, een ploeg met hetzelfde budget als Standard, en deze week met 3-0 won van Real Madrid. En wij zouden dan niet met drie verdediger­s mogen spelen?”

En dan was er nog de bekerblama­ge tegen Knokke. De Standardtr­ainer was het om te beginnen niet volledig eens met de kritiek op Christian Luyindama in de match tegen Knokke. De Congolese centrumver­dediger maakte bij de twee tegengoals geen beste beurt. “Het is zeker zo dat Christian beter had kunnen doen, maar het is ook problemati­sch dat hij geen was ik ook sterk”, begint Boonen. “De trainer vond dat ik klaar was. Ik kreeg 60 minuten tegen Eupen en mag tegen Standard hopen op meer. Maar dat is natuurlijk aan de trainer. Ik ben in ieder geval zeer tevreden met mijn overstap naar Oostende. Iedereen kent hier iedereen. Ik woon hier nu ook, en mijn ouders (vader Jacky is ex-prof, nvdr.) komen altijd kijken.” “Ik had ook niet verwacht dat ik meteen alles zou spelen”, gaat Boonen verder. “Ik ben nog maar 19. Ik kom dan wel van Manchester United, toch is de stap van jeugd- naar profvoetba­l niet te onderschat­ten. Je gaat van jonge gastjes van je eigen leeftijd naar mannen die al jaren getrouwd zijn en kinderen hebben hé.” (bfa) rugdekking kreeg.” Toch lijkt het niet onwaarschi­jnlijk dat Luyindama zondag op de bank blijft zitten.

Videobeeld­en

MPH weerlegde andere punten van kritiek zelfs met videobeeld­en. Het aantal doelkansen bijvoorbee­ld. “Ik las in een Vlaamse krant dat Knokke de grootste mogelijkhe­id van de eerste helft had (bal op de paal, nvdr.), terwijl wij achttien doelkansen hebben gehad die wedstrijd en er nog mogelijkhe­den genoeg waren om gevaarlijk te worden. Ik ben dus niet ongerust, maar we moeten de kansen wel leren afmaken.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium