Het Belang van Limburg

Woods sukkelt met de rug

-

Team Europe heeft de eerste Ryder Cup-dag in Parijs goed doorstaan. In een spectacula­ire namiddagse­ssie nam het de leiding met 5-3. Tiger Woods moest die sessie skippen met een pijnlijke rug.

Thomas Bjorn had bij de start van de vrijdagses­sie maar één vrees. Zoals in editie 2016 meteen op een 0–4 achterstan­d komen. Dat dreigde even, maar uiteindeli­jk konden Francesco Molinari en een uitstekend­e Tommy Fleetwood tegen topduo Tiger Woods en Patrick Reed een vitaal punt uit de brand slepen. Dat gaf Team Europe blijkbaar vleugels, want in de namiddag werd Team USA bij de foursomes meteen bij de keel gegrepen. Alleen Bubba Watson en Webb Simpson konden de Europese tsunami maar even tegen houden.

Geen Tiger Woods in de namiddagse­ssie. Nadat hij in de voormiddag tegen Fleetwood – Molinari met 3&1 verloren had, gaf hij, last hebbend van een opspelende rug, er de voorkeur aan in de namiddag niet aan te treden. Naar het waarom van het slechte resultaat van de Amerikanen in de foursome moet overigens niet lang gezocht worden. Allereerst speelt men, in tegenstel- ling tot Europa, er nauwelijks die spelvorm. Anderzijds werden de greens van de Albatros Course op Le Golf National naar Europese normen gemaaid. Dus minder snel dan in de States. Dat hinderde de Amerikanen duidelijk.

Koepka raakt fan

Gisteren was er ook even paniek in Parijs, toen Brooks Koepka met een bal een vrouwelijk­e toeschouwe­r raakte. Ze bloedde hevig in het gezicht, maar de schade bleek mee te vallen. Koepka was er door aangedaan. “Het voelt verschrikk­elijk als je iemand raakt, ik had echt met haar te doen”, aldus Koepka. Vandaag wordt er opnieuw gespeeld vanaf 8u in de ochtend.

 ?? FOTO AP ?? Koepka was begaan met de fan die hij in het gezicht raakte.
FOTO AP Koepka was begaan met de fan die hij in het gezicht raakte.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium