Het Belang van Limburg

“Op je eentje haal je geen sterren”

Toon Ceyssens en Britt Pussig komen van ver terug na blessures

- Raf COMANS

Toon Ceyssens en Britt Pussig zijn een ‘sterrenkop­pel’. Beiden speelden de afgelopen weken zo sterk bij respectiev­elijk Croonen Lommel en DBC Houthalen, dat ze sterren kregen in onze krant. Straf, want zowel Toon (gebroken knieschijf) als Britt (heup- en kraakbeenl­etsel) komen van ver terug. Britt stond zelfs twee jaar aan de kant.

“Sterren zijn mooi natuurlijk, maar het belangrijk­ste is de overwinnin­g”, vindt Toon Ceyssens (21). Ook zijn vriendin Britt Pussig (24) houdt de voeten op de grond: “Het is fijn om vast te stellen dat je stilaan je ritme terug vindt. Maar er is nog een lange weg te gaan. Zeker na twee jaar out te zijn geweest. Het is ook een pluim voor onze coach Hilde Kreemers die me vertrouwen geeft en weet hoe ze me mentaal moet aanpakken. Ik heb haar ook bij de jeugd gehad. Ik vond haar toen al een fantastisc­he coach.” “Zonder vertrouwen van de coach kan je geen sterren pakken”, zegt Toon. “Hij moet je speelminut­en geven en jij moet die kans grijpen. Op je eentje haal je ook geen sterren. Het aandeel van de ploeg is minstens 50 procent.”

Toon, twee jaar geleden trainde je mee met Limburg United. Maar die weg lijkt een dood straatje te zijn geworden.

Toon: “Dat heeft te maken met blessures. Momenteel is dat onder controle, al ga ik nog elke dag naar de kinesist. Op dit moment voel ik mij super. Die eersteklas­sedroom heb ik nog niet opgeborgen. Misschien is het iets voor volgend jaar of het jaar daarop.”

En hoe ver rijkt jouw ambitie nog Britt? Toen je geblesseer­d raakte, speelde Houthalen nog in eerste nationale. Nu is dat in eerste landelijke.

Britt: “Ik ben tevreden met de situatie zoals ze nu is. Grote ambities heb ik niet meer. Ik zit in mijn laatste jaar leerkracht LO en wil daarna focussen op mijn job.”

Denk je aan een trainersca­rrière?

Britt: “Ik vind jeugd coachen fijn. Ik denk dus wel dat ik na mijn studies trainerscu­rsussen ga volgen.” Toon: “Trainer worden is absoluut niet voor mij weggelegd. Spelen is mijn ding.”

Jullie speelden allebei in Houthalen en zijn daar drie jaar geleden een koppeltje geworden. Dat Toon nu in Lommel speelt, maakt het er allicht niet gemakkelij­ker op?

Britt: “We zien elkaar sowieso minder. Vroeger zagen we elkaar ook door de week, nu niet. Maar in het weekend maken we wel tijd vrij voor mekaar. En naar elkaars wedstrijde­n kijken is ook fijn.”

 ?? Foto KH ?? Toon Ceyssens en Britt Pussig: “Naar elkaars wedstrijde­n kijken is ook fijn.”
Foto KH Toon Ceyssens en Britt Pussig: “Naar elkaars wedstrijde­n kijken is ook fijn.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium