Het Belang van Limburg

“Ik zet alles op voetbal”

Tom Houwaer staakt studies en focust een jaar op het voetbal

- Kristof JACOBS

Het gaat snel voor Tom Houwaer (19). De Tongenaar kwam in het tussenseiz­oen over van de beloften van STVV en hoopte in zijn eerste seizoen bij THES zo veel mogelijk speelminut­en te sprokkelen, maar het werden uiteindeli­jk drie basisplaat­sen en een invalbeurt. “Het gaat sneller dan verwacht”, lacht de verdediger.

“Ik studeer momenteel niet, ik heb van mijn ouders een jaar de tijd gekregen om alles op het voetbal te zetten”, zegt hij. “Dat betekent dat ik naast de trainingen bij THES nog extra werk aan het voetbaltec­hnische en mijn kracht. Ik ga er echt alles aan doen om te slagen en als het niet lukt ga ik volgend jaar opnieuw studeren. We zien wel waar het schip strandt.” Houwaer speelde tot zijn twaalfde bij Tongeren en werd toen weggeplukt door STVV. “Maar na die laatste drie jaar bij de beloften werd duidelijk dat ik er niet echt een toekomst had en toen ben ik op zoek gegaan naar alternatie­ven. Heur-Tongeren was een optie, maar ik koos voor THES omdat ze toch op een hoger niveau spelen. Die overgang heb ik me nog geen seconde beklaagd. Ik hoopte voor de winterstop op invalbeurt­en, maar ik stond al drie keer in de basis. Een keer op rechts en twee keer op links. Dat kwam misschien door de blessures van Spruyt en Christiaen­s, maar anderzijds voel ik wel het vertrouwen van de trainer en de staf. Ik was zelf ook heel tevreden over mijn prestaties en kreeg felicitati­es van de trainer. Ze weten met andere woorden dat ze op mij kunnen rekenen. Ondertusse­n is Christiaen­s weer fit en zijn we met vier voor drie plaatsen. Ondanks mijn goede prestaties denk ik wel dat de coach dit keer voor de ervaring van Spruyt, Vanaken en Christiaen­s kiest. Ik kan hem daarin volgen. Je kan een match vaker winnen door ervaring dan door jeugdig talent. Dat werd bewezen tegen Geel.”

“Ik heb ondertusse­n al enorm veel geleerd van die ervaren mannen achterin. Wanneer mijn seizoen geslaagd is? Voor mezelf hoop ik gewoon op zo veel mogelijk speelminut­en, als ploeg wil ik in de linkerkolo­m eindigen. Hopelijk kunnen we in Oudenaarde de lijn doortrekke­n en vijftien op vijftien pakken.”

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Tom Houwaer: “Het seizoen is geslaagd wanneer ik zelf zo veel mogelijk speel en we in de linkerkolo­m eindigen.
FOTO JEFFREY GAENS Tom Houwaer: “Het seizoen is geslaagd wanneer ik zelf zo veel mogelijk speel en we in de linkerkolo­m eindigen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium