Het Belang van Limburg

Thuisploeg na rust maat te klein

Met 12 op 15 kan Bocholt mooi rapport voorleggen, Spomo blijft in sukkelstra­atje

- Rudi SMEETS

Bocholt blijft het goed doen. In een aangename partij pakten de Noord-Limburgers verdiend de drie punten. Met 12 op 15 kunnen ze een mooi rapport voorleggen. Spouwen-Mopertinge­n bood voor de pauze een degelijke repliek, maar was vooral na de rust twee maten te klein. Vier nederlagen in vijf partijen, dat begint op een sportieve crisis te lijken.

“We hadden de match misschien vlugger moeten doodmaken, voor de rest kan ik weinig aanmerken op de prestatie van mijn ploeg”, sprak trainer Mirko Licata na de ruime zege van Bocholt. “Onze competitie­start is onverwacht mooi, maar dat wijzigt niets aan onze ambitie. Van de eindronde - laat staan de titel hoor je ons niet spreken.” Sombere geluiden in de andere kleedkamer. “We gaan een moeilijk seizoen tegemoet”, zuchtte coach Jan Schoefs. “Dingenen had voor de pauze moeten scoren en Yildiz trof na de rust de paal, maar de cijfers liegen niet.”

Dat er voor de aftrap tussen de thuisploeg en de bezoekers een kloof van zes punten gaapte, was tijdens de openingsfa­se nauwelijks merkbaar. Beide ploegen leken er een open partij van te willen maken en probeerden zo snel mogelijk op de helft van de tegenstand­er te geraken. Ze gebruikten daarbij vaak hetzelfde wapen: de lange bal.

Scherper

Dat resulteerd­e in een leuke eerste helft met al vroeg een prima kans voor Didden, die zijn ex-ploegmaat Grootaers op de proef stelde. Aan de overzijde repliceerd­e Yildiz met een knal op Wertelaers. Daarna ging het snel weer naar de andere kant, waar Ruben Scheelen en Ella Ella dreigden. Kortom, de toeschouwe­rs kregen waar voor hun geld. Omdat de uitbraken van Bocholt scherper waren en de defensie van de thuisploeg geen al te zekere indruk liet, verbaasde het niet dat de Damburgers even na het halfuur op voorsprong kwamen dankzij een knappe kopbal van Vaesen. De gasten kwamen daarna twee keer dicht bij 0-2, maar Timmermans en Dingenen hadden er net zo goed 1-1 van kunnen maken. Na de pauze ging Spouwen-Mopertinge­n op zoek naar de gelijkmake­r, maar geel-blauw stuitte op de goed georganise­erde afweer van Bocholt. De Haspengouw­ers moesten steeds meer de dominantie van hun tegenstand­er ondergaan. Yildiz had pech met een schot op de paal, maar in de slotfase voltrokken Watson, Scheelen en nog eens Vaesen het vonnis.

 ?? FOTO KAREL HEMERIJCKX ?? Ella Ella (rechts) gaat hevig in duel met Etien.
FOTO KAREL HEMERIJCKX Ella Ella (rechts) gaat hevig in duel met Etien.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium