Het Belang van Limburg

“Ik moet meer naar doel trappen”

- Frederik BAETEN

Wieto Claes, de 21-jarige middenveld­er, is bezig aan zijn zesde seizoen bij Hades. “Hier voel ik me goed”, lacht de Zonhovenaa­r. “Maar ik kan er nog veel leren en groeien naar een hoger niveau.” Centraal op het middenveld zijn de plaatsen duur met Wang, Timmermans, Decuypere, Voorjans en jij.

“Niet alleen op het middenveld zijn de plaatsen duur. Als je niet scherp bent op training, dan heb je het geweten. Ik heb dit jaar op de 8-positie een iets meer vrije rol in balbezit. De trainer heeft mij ook aangemaand om meer op doel te trappen.”

Die eerste goal zit er dus aan te komen. Vanavond tegen Berchem misschien?

“Ik verwacht in Berchem een stugge tegenstand­er. Die goal mag er zeker komen maar als de ploeg wint, is het goed voor mij.”

Vader Ben Claes was ook een verdienste­lijk voetballer. Zit er nog talent in het gezin?

“Mijn drie zussen sporten enkel recreatief. Mijn jongere broer Impe is doelman bij de U17 van Hades. Hij heeft talent maar als doelman is het extra moeilijk om door te stoten. Hard werken is de boodschap maar dat weet hij.”

Slotvraag: wat doe je in het dagelijkse leven?

“Ik volg een bijkomende hogeschool­opleiding ‘Advanced Business Management’ in Leuven. Door de vele trainingen bij Hades is het kotleven spijtig genoeg niet aan mij besteed. Elke weekdag pendel ik naar Leuven en terug. Een haastig bestaan maar ik hoop dat het op termijn zijn vruchten afwerpt”

HADES:

Thierry Vandermeer­en nog out

DE KERN: Gijbels, Willems, Gueroui, Corstjens, Celen, Claes, Wang, Bennassar, Voorjans, Demulder, Sögütcü, Goossens, Lenaerts, Elens, Bloemen.

is

 ?? FOTO BELBACHIR BOUMEDIENE ?? Claes: “IBerchem is eens stugge tegenstand­er.”
FOTO BELBACHIR BOUMEDIENE Claes: “IBerchem is eens stugge tegenstand­er.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium