Het Belang van Limburg

Voor het eerst tegen zijn ex-club

- Johan MULDERS

Vanavond speelt Bert Tuteleers voor het eerst tegen Racing Mechelen, de club waar hij vijf fantastisc­he jaren beleefde en promoveerd­e van vierde naar tweede klasse. “Ik kom er dagelijks, want ik geef les in het Mechelse”, vertelt de 32-jarige LO-leerkracht.

Hoogtepunt­en uit de carrière van Bert Tuteleers waren de bekerwedst­rijden bij Mechelen tegen Genk en Anderlecht. “We wonnen toen in Genk met het kleinste verschil en in de volgende ronde verloren we van Anderlecht”, zegt hij. “Zowel op als naast het veld vormden wij een heel hechte groep. Na de promotie naar tweede kwam de club in financiële problemen. Op het einde van het seizoen heb ik de club dan ook verlaverla­ten. ten. Daarna speelde ik nooit meer tegen Racing, maar na vier jaar ken ik er nog veel mensen. Ik heb trouwens nog dertien wedstrijde­n gespeeld voor KV Mechelen, de grote concurrent. Dat ligt gevoelig. Toen was de beleving bij mijn leerlingen ook veel groter. Ze weten wel dat ik nu tegen Racing speel maar ze vragen mij waar Leopoldsbu­rg ligt.”

Het scheelde niet veel of de Here talsenaar had ESK na één seizoen “Ik kreeg een aanbieding uit een hogere reeks maar ik had nog een contract voor dit jaar. Het bestuur wou mij niet laten gaan . Op dat ogenblik was dat wel even zuur maar nu heb ik de knop omgedraaid. Thuis tegen Racing Mechelen mogen we zeker geen punten laten liggen. Na drie degradatie­s op rij promoveerd­e de ploeg vorig seizoen uit eerste provincial­e. De ploeg bestaat nu voornameli­jk uit jonge spelers. Ze staan voor een moeilijke opdracht en ik hoop dat ze zich redden, maar tegen ons mogen ze geen punten pakken”, zegt Bert vastberade­n.

Voor alle duidelijkh­eid: Leopoldsbu­rg - RC Mechelen is een risicomatc­h. De supporters worden dan ook gescheiden. De eigen supporters parkeren aan het kerkhof, gaan langs de achterkant binnen en maken gebruik van de kantine onder de hoofdtribu­ne. De supporters van Racing parkeren aan de voorzijde, komen langs de hoofdingan­g binnen en maken gebruik van de hoofdkanti­ne. In de staantribu­ne worden de supporters gescheiden door een bufferzone.

ESK LEOPOLDSBU­RG:

Ongewijzig­de kern. Wielemans is nog niet fit.

DE KERN: Ghijsens, Ickmans, Janssens, Tuteleers, Geenen, Mathei, Bosmans, Rosario, Peetermans, Claes, Appeltans, Juressen, Schouteden, Meynen, Bilican.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium