Het Belang van Limburg

“Nog niet wanhopen”

Ook voor Jeuk-coach Alain Peetermans is ‘degradatie­voetbal’ nieuw

- Jos CASTERMANS

In het verleden waren ze elkaar waard, maar nu zijn ze extremen. Zepperen Brustem staat immers met het maximum verrassend alleen op kop, terwijl Jeuk nog zonder puntje onderaan troosteloo­s de tabel afsluit. Is de leider straks in de derby een maat te groot voor de rode lantaarn?

“Natuurlijk had ik liever met negen op twaalf de confrontat­ie aangegaan, maar ik panikeer niet snel”, reageert de Jeukse coach Alain Peetermans. Nochtans is daar met een doelsaldo van drie-dertien alle reden toe. Zeker als de tegenstand­er pronkt met een twaalf-vijf. “Voor mij is deze situatie ook nieuw. Ik ben zestien jaar trainer en buiten een mislukte reddingsop­eratie in Alken heb ik nooit met degradatie­voetbal te maken gehad. De omstandigh­eden zijn gekend. Iedereen moest 25 procent inleveren, waardoor drie titulariss­en vertrokken. Er zouden er nog meer vertrokken zijn, indien de uittocht geen halt was toegeroepe­n. Ikzelf had dit anders gecommunic­eerd. Ik zou iedereen over dezelfde kam geschoren hebben. Dit kunnen we betalen en that’s it. Het was een bommeke in onze voorbereid­ing. Daardoor konden we moeilijk iedereen op scherp krijgen. Ik heb wel de indruk dat de blijvers de situatie hebben aanvaard, want over hun inzet kan ik niet klagen.”

Jeuk incasseerd­e in de eerste drie matchen telkens vier goals. Tegen Torpedo was dat nog slechts één. “Het betert inderdaad. Buiten de drie vertrekker­s hadden we ook nog drie geblesseer­den, maar Carlens en Frans zijn intussen terug. Alleen Klein is nog achter. En Valori zat met een conditione­le achterstan­d.” “Onze problemen situeerden zich voornameli­jk achteraan, waardoor ik van het middenveld moest overhevele­n. Er was te weinig evenwicht. Momenteel zijn we een degradatie­kandidaat, maar anderzijds lijkt me een ploeg als Torpedo niet sterker. We moeten zeker niet wanhopen. Maar we gaan tijd nodig hebben. Iedereen moet fit zijn en bij sommigen moet het niveau omhoog. Niet iedereen heeft de goede vorm te pakken en de nieuwkomer­s moeten zich aanpassen aan eerste. De kopkes moeten ook minder snel omlaag.”

Tegen Zepperen Brustem wil Peetermans een verlengstu­k zien van de match bij Torpedo.

“Vooral qua organisati­e. Dat was vroeger altijd onze sterkte. Aanvallend brengen we te weinig. Is normaal, want met Vermeulen en Gerrits zijn twee creatieve spelers vertrokken. Wie nu aan bod komt, krijgt alle vertrouwen. Zepperen Brustem heeft veel kwaliteit. Agbo en Ibricic vooraan en daar Verjans achter… Als Wijnrocx op de bank zit, heb je iets in huis. Wij gaan proberen hun sterke punten te neutralise­ren. Tegen Bree-Beek en Park is ons dat niet gelukt. Ik hoop nu van wel.”

 ?? Foto MIST ?? Alain Peetermans: “Ik panikeer niet snel.”
Foto MIST Alain Peetermans: “Ik panikeer niet snel.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium