Het Belang van Limburg

Bocholt twee internatio­nals rijker

Wout Winters en Clem Leroy in preselecti­e van de Red Wolves

- Ivo KWANTEN

Met Wout Winters (24) en Clem Leroy (21) is Achilles Bocholt twee internatio­nals rijker. Winters hoopte op een eerste selectie voor de Red Wolves, voor Leroy kwam de oproepings­brief totaal onverwacht.

of ik blij ben met dat mailtje van bondscoach Calbry”, vertelt Wout Winters. “Al had ik wel een beetje rekening gehouden met die eerste selectie. Ik heb vorig seizoen een serieuze bijdrage kunnen leveren in de Belgische en BeNeleague-titel van Bocholt. Noem het maar een beloning voor het harde werk van de voorbije jaren.”

Zware concurrent­ie

Clem Leroy had die eerste selectie niet meteen zien aankomen. “Dat ik verrast was, is het minste wat je kan zeggen”, aldus Leroy, die op 18-jarige leeftijd de overstap maakte van Houthalen naar Bocholt. “Vorig seizoen stond ik nog volledig in de schaduw van Bjorn Alberts. Dit seizoen is dat anders. Zowel tegen Tongeren als Bevo kreeg ik een basisplaat­s. Ik denk dat ik de trainer, die me veel vertrouwen geeft, tot nu toe niet ontgoochel­d heb.” Van de selectie van 29 spelers schieten er uiteindeli­jk 16 over. Die 16 zullen het eind oktober opnemen tegen Servië en Kroatië in de EK-kwalificat­iewedstrij­den. Leroy: “Ik wil nu vooral veel opsteken op de trainingen met de beste Belgische spelers. Dit is een goede waardemete­r. En dan zie ik wel of ik in de definitiev­e selectie voor de wedstrijde­n tegen Servië en Kroatië haal. Met Jef Lettens, Nicholas Plessers en Jonathan Lupica is de concurrent­ie onder de doelmannen erg groot.” Ook voor Winters zijn er geen garanties. “Dertien afvallers is natuurlijk niet niks. Ik wil mij tonen op training en dan zien we wel waar het schip strandt.”

Vijf topwedstri­jden

Winters en Leroy willen niet ontgoochel­en bij de Red Wolves, maar ook Bocholt verwacht de volgende weken nog veel van de twee kersverse internatio­nals. “En dat worden vijf topwedstri­jden”, zegt Winters. Zaterdag komt NeLo over de vloer, daarna volgen Hasselt en Aalsmeer en als klap op de vuurpijl nog twee Europabeke­rwedstrijd­en tegen het Luxemburgs­e Kaerjeng met een plaats in de derde ronde van de EHF-beker als inzet. “Laten we het voorlopig maar bij NeLo houden”, blikt Leroy vooruit. “Dat wordt een zware kluif. NeLo won van Hasselt en beperkte de schade in Aalsmeer tot vier doelpunten. Wij wonnen wel van Tongeren en Bevo, maar de grote vorm is er nog niet.”

 ?? Foto DICK DEMEY ?? De kersverse internatio­nals Winters en Leroy (r): “We willen veel bijleren op training.”
Foto DICK DEMEY De kersverse internatio­nals Winters en Leroy (r): “We willen veel bijleren op training.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium