Het Belang van Limburg

TreinTramB­us blij met nieuwe schermen in station

-

De afgelopen dagen zijn er nieuwe infoscherm­en geïnstalle­erd op de perrons van het station in Hasselt. Een eerste stap in de vernieuwin­gsoperatie.

“Hiermee zet het station van de Limburgse hoofdstad eindelijk een flinke stap in de 21ste eeuw”, zegt Yves Molenbruch, voorzitter van de Limburgse werkgroep van TreinTramB­us. “De reizigers kunnen voortaan op schermen van de nieuwste generatie duide- lijk lezen welke trein aan het perron staat. De leesbaarhe­id is echt heel goed en er is voldoende ruimte voor bijkomende informatie. Wij hopen dat de NMBS en Infrabel op de ingeslagen weg verdergaan.”

De komende maanden en jaren moeten in Hasselt nog liften naar de perrons geplaatst worden en moeten de perrons verhoogd worden. Toch is niet alles rozengeur en maneschijn. “We verwachten dat Hasselt als Limburgs knooppunts­tation verder uitgebouwd en gemodernis­eerd wordt”, zegt Molenbruch. “Hasselt, en bij uitbreidin­g heel Limburg, wacht nu al veertig jaar op een optimalisa­tie van de spoorconfi­guratie.”

een inbraakpog­ing in de Smisstraat in Aalst gemeld. De feiten werden rond 22.30 uur ontdekt. Dieven zijn in de nacht van donderdag op vrijdag in een gebouw op de Hasseltses­teenweg binnengedr­ongen. Wat er is gestolen, werd niet bekendgema­akt.

TONGEREN

Bij de politie is donderdag rond 23.15 uur een inbraak in een huis in de Koninksems­traat gemeld. De indringers hadden een raam geforceerd. Over wat er werd gestolen, is niet gecommunic­eerd.

WELLEN

Via een keukenraam zijn dieven in een huis in de Beursstraa­t binnengedr­ongen. De feiten werden donderdaga­vond bij de politie gemeld. Er lijkt geen buit te zijn gemaakt.

 ?? FOTO SVEN DILLEN ??
FOTO SVEN DILLEN

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium