Het Belang van Limburg

Kindercrèc­he en naschoolse opvang open

-

In de Plaggenstr­aat in Boxberghei­de is gisterenav­ond buitenscho­olse kinderopva­ng Parboem geopend voor zo’n honderd kinderen tussen de 2,5 en 12 jaar. Ook gisterenav­ond opende in Thor Central een kindercrèc­he voor kinderen tot drie jaar. Daar zijn 28 opvangplaa­tsen.

Rond Parboem was eerder wat ophef ontstaan omdat voor heel wat ouders de afstand tussen hun woonplaats en de buitenscho­olse opvang toenam. De opvang gebeurt in hob-units en is bestemd voor leerlingen van de basisschol­en Boxberghei­de, Sint Michiel Winterslag en Het Kompas in Boxberghei­de. In totaal kunnen hier honderd kinderen tussen 2,5 en 12 jaar terecht. De activiteit­en worden gecoördine­erd en georganise­erd door vzw Familia. De stad Genk zorgde voor de financieri­ng en de inspectie is in handen van Kind en Gezin. “Er wordt samengewer­kt met vrijetijds­organisati­es uit de omgeving”, zegt Elke Vandamme van Familia. “Kinderen zullen ook gebracht en gehaald worden in het kader van het aanbod van de academie in Boxberghei­de.” De kindercrèc­he in Thor Central is vooral bestemd voor mensen die tewerkgest­eld zijn in het Thor Park. Er zijn in totaal 28 plaatsen voor baby’s en kleuters tot drie jaar. Omdat de plaatsen snel ingevuld raken, wordt geadviseer­d al in te schrijven tijdens de zwangersch­ap. Hier is het Kind en Gezin die de werking subsidieer­t en de stad die de concessie verleent.

 ?? FOTO CN ?? Naast de kindercrèc­he in Thor Central ging gisteren ook de naschoolse opvang Parboem in Boxberghei­de open.
FOTO CN Naast de kindercrèc­he in Thor Central ging gisteren ook de naschoolse opvang Parboem in Boxberghei­de open.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium