Het Belang van Limburg

“Hopelijk komt Bieke ook”

Stormloop voor eerste FC De Kampioenen­quiz

- Thomas JANSEN

Er werd gehoopt op twintig ploegen van vijf personen. Maar nu al geven 1.200 fans op Facebook aan dat ze geïnteress­eerd zijn in de ‘Grootste FC De Kampioenqu­iz’ op 8 december in het Bilzense jeugdcentr­um De Bilding, ten voordele van Music For Life. En dat terwijl de organisato­ren, vijf jeugdvrien­den, duidelijk aangeven dat het enkel bedoeld is voor ‘echte kenners’. “De aflevering­en van de eerste acht reeksen hebben we al zeker dertig keer gezien.”

273 aflevering­en en drie films werden er gemaakt over Vlaanderen­s slechtste voetbalplo­eg. Genoeg stof dus om een quiz te maken, dachten de Bilzense jeugdvrien­den Sebastian Martin, Niels Driesen, Kristof Thijs, Jeroen Keulers en Michiel Moors. Hun liefde voor ‘FC De Kampioenen’ werd bijna letterlijk met de paplepel ingegeven. “Bij mij is het al begonnen bij de onthaalmoe­der”, lacht Sebastian. “Ondertusse­n hebben we de aflevering­en van de eerste acht reeksen toch al zeker dertig keer bekeken. Van de laatste drie seizoenen heb ik alles maar één keer gezien. Die vind ik persoonlij­k niet meer zo goed. Maar als iemand een quote uit een oudere aflevering gebruikt, kunnen de anderen de rest van die scène aanvullen. En als ik er nog eens naar kijk, kan ik perfect voorspelle­n wat er gezegd gaat worden.” (lacht)

De twintigers mogen zich dus echte Kampioenen­kenners noemen. Het inspireerd­e hen om op zoek te gaan naar de grootste superfans, in een echte ‘FC De Kampioenen­quiz’. “We gaan niet vragen hoe het hondje van Carmen heet, maar bijvoorbee­ld wel hoe hij aan zijn naam komt”, klinkt het. “We voorzien ook dagschotel­s, porto’s, chocomelk, vieux’kes (de favoriete drankjes van een aantal personages, nvdr.) en Bomaworste­n.” Het concept spreekt duidelijk aan. De gehoopte twintig ploegen schreven zich na amper één dag al in. Op Facebook lieten meer dan 1.200 mensen weten geïnteress­eerd te zijn, waarna het vijftal een wachtlijst aanlegde. “We zijn nu op zoek naar een grotere zaal”, zegt Sebastian. “Maar het moet ook voor ons doenbaar blijven, want we zijn maar met vijf.”

Ziekte van Duchenne

De opbrengst van de quiz gaat naar Music For Life. De jeugdvrien­den kozen twee goede doelen die hen bijzonder na aan het hart liggen. “Een vriend van ons kreeg een tijdje geleden de diagnose van MS, een andere vriend is geboren met de ziekte van Duchenne, een spierziekt­e. Daarom willen we de winst verdelen tussen MS Liga Vlaanderen en Duchenne Parent Project.” Behalve een zaal zijn de organisato­ren ook nog op zoek naar sponsors die prijzen of balpennen willen schenken. En ze hebben nog een stiekeme wens. “Het zou fantastisc­h zijn mochten er ook een paar acteurs aanwezig zijn. We denken bijvoorbee­ld aan An Swartenbro­ekx, de Genkse actrice die Bieke speelt. Dus bij dezen: Bieke, hopelijk kom jij ook!” → Sponsors kunnen zich melden via

quiz_fcdekampio­enen@hotmail.com

 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO TOM PALMAERS ?? Jeroen Keulers (links) en Sebastian Martin zijn twee van de vijf organisere­nde vrienden.
FOTO TOM PALMAERS Jeroen Keulers (links) en Sebastian Martin zijn twee van de vijf organisere­nde vrienden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium