Het Belang van Limburg

Sittardstr­aat en Guldenbode­mlaan na twee jaar werken ingehuldig­d

-

De vernieuwde Sittardstr­aat, Guldenbode­mlaan en Ervaert in Borgloon zijn vrijdag in aanwezighe­id van minister Ben Weyts (N-VA) officieel heropend. De werken startten in april 2013 waarbij vanaf het zuiverings­station langs de weg naar Colen via de Habrouckst­raat en de Sittardstr­aat en een gedeelte Stationsst­raat tot aan de aansluitin­g met de Ervaert een gescheiden riolering werd aangelegd. Tegelijker­tijd werden het wegdek en de stoepen vernieuwd. In november 2016 werden de werken gestart in de Ervaert en de Guldenbode­mlaan. Tevens werd de aansluitin­g met Gillebroek volledig heringeric­ht en tot slot werd de verbinding­sriool Kernielerw­eg-Ervaert aangelegd en voltooid tijdens de laatste week van september 2018.

Het gaat om een totale investerin­g van ruim 9 miljoen euro. De tussenkoms­t van de stad Borgloon bedroeg 860.000 euro. “Dit is grotendeel­s een gewestweg, maar die doet ook dienst als omleidings­weg voor het centrum van onze stad. Voor de omwonenden was het dan ook belangrijk dat we tegelijker­tijd een nieuw fietspad en nieuwe stoepen aanlegden”, aldus schepen Eric Awouters (Open Vld/STROOP).

“De inwoners van de Ervaert en de Guldenbode­mlaan zijn nu ook gevrijwaar­d van wateroverl­ast. Binnenkort bouwen we nog een wachtbekke­n voor het oppervlakt­ewater langs de Vilsterbee­k, belangrijk voor de beveiligin­g tegen wateroverl­ast van de gemeenten Wellen en Alken”, besluit Awouters.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium