Het Belang van Limburg

REGENBOOGD­IALOOG

“Boonen zien winnen in café”

-

DYLAN Tim, ik las deze week vluchtig in een krantenkop dat je geen goede wereldkamp­ioen zou zijn volgend seizoen. Leg eens uit?

TIM

Ik bedoelde daarmee dat ik geen plichtpleg­ing zou overslaan. Zelfs als de resultaten daaronder zouden lijden.

DYLAN

Het is natuurlijk een hele eer. Een jongensdro­om die uitkomt ook. Maar ik ga nu ook weer niet gek doen: in de regenboogt­rui slapen bijvoorbee­ld.

TIM

Nee? Ik zou een pyjama laten maken in de regenboogk­leuren. Trouwens Dylan, wat is jouw vroegste WK-herinnerin­g?

DYLAN

De wereldtite­l van Boonen in Madrid 2005. Het was koers en meteen na de aankomst ben ik ergens een café ingedoken om de afloop van dat WK te bekijken.

En die van jou? TIM Zolder 2002. Als elfjarige stond ik er naar de tijdrit te gapen. Mijn mooiste herinnerin­g bewaar ik echter aan het junioren-WK van 2009 in Moskou. Omdat mijn vriend Jasper Stuyven daar won. DYLAN Niets is zo mooi als een landgenoot te zien winnen. Daarom dat de winst van Boonen mij ook zo raakte. TIM Klopt helemaal. Na Jaspers wereldtite­l liep ikzelf ook op wolkjes. Aan de wegrit in Rio hield ik persoonlij­k een slecht gevoel over maar ik kan wel zeggen dat ik er bij was toen Greg goud pakte. De koffiemach­ine die ik van hem cadeau kreeg achteraf, herinnert me daar bij ieder bezoekje aan mijn ouders aan.

DYLAN

Wat ga jij ons cadeau doen als je wint? TIM Delen jullie de bondspremi­e van 50.000 euro maar door zeven. DYLAN Hmmm, ik zou iets origineels bedenken. Wat? Daar ga ik even mijn tijd voor nemen...

 ??  ??
 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium