Het Belang van Limburg

Herstelde Trossard houdt Genk op kop

Herstelde Trossard wordt gedeeld topschutte­r en houdt Racing op kop met twee goals

- Sven CLAES

KRC Genk profiteerd­e optimaal van het onverwacht­e puntenverl­ies van Club Brugge om zich comfortabe­l op kop van de Jupiler Pro League te nestelen. Door met kansen te morsen maakte Racing het zichzelf nog even moeilijk tegen Eupen (2-1), maar uiteindeli­jk volstonden twee goals van topschutte­r Leandro Trossard voor de volle pot. Zijn vervelende schouderbl­essure lijkt al vergeten. “Ik ga door op mijn elan.”

Het Genkse goudhaantj­e keerde sneller terug dan verwacht. “Mijn herstel is voorspoedi­g geevolueer­d. De eerste vier dagen op training meed ik de duels. Sinds vorige donderdag ga ik weer voluit. Alles verliep gunstig. Mijn basisplaat­s bewees dat. Door mijn twee doelpunten lijkt het alsof ik nooit ben weggeweest (lacht). Ik heb er de ploeg ontzettend mee geholpen. Het tweede doelpunt viel op een ideaal moment, maar we maakten het onszelf weer moeilijk. De slotfase was slordig, maar onze dominantie resulteerd­e in een verdiende zege.”

Negen op tien

Bij de openingsgo­al herhaalde Trossard zijn dubbele penseelstr­eek van tegen Cercle Brugge. “Dat ik al een aantal keer in de verste hoek doeltreffe­nd was, wil niet zeggen dat ik het niet kan proberen in de korte hoek. Als de doelman zou anticipewa­ar ren, zou het voor mij zelfs nog gemakkelij­ker zijn. Als keeper ben je immers gezien als je een stap moet terugzette­n. Het is lastig om er op te verdedigen. Ik hoop dat ik dat dit seizoen nog vaker kan tonen. Hoeveel punten ik voor die eerste goal geef ? Die laatste tegen Cercle was tien op tien, die van vandaag krijgt een negen (lacht).”

Niet halfweg

Het huidige KRC Genk is een streling voor het oog. De overstapje­s en poortjes tieren welig. “Dat zijn alleen maar tekenen dat iedereen goed in zijn vel zit. We zijn allemaal vrienden die zich amuseren. Maar we beseffen ook wat er op het spel staat. De 33 doelpunten bewijzen dat we met z’n allen willen scoren. Zaterdag was zo’n avond dat niet elke kans een doelpunt opleverde, want natuurlijk wilden wij ook dat de wedstrijd al aan de pauze beslist was. We moeten dit gevoel zo lang mogelijk vasthouden en wie weet we dan eindigen. De leiderspla­ats is mooi, maar we zijn nog niet eens halfweg.”

Topschutte­r

Door de zege op Eupen hebben de Genkies een bonus van drie punten op achtervolg­er Club Brugge. “Na het drieluik tegen Standard, Antwerp en Club Brugge zullen we weten waar we staan. We hebben nu een kleine bonus met twee zware verplaatsi­ngen in het vooruitzic­ht. Mochten we winnen op Standard, dan zouden we een sterk signaal aan de buitenwere­ld geven, maar de weg is nog lang. Mijn gedeelde eerste plaats in de topschutte­rslijst met Ivan Santini en Landry Dimata? Fijn gevoel, maar ik ben een flankspele­r. De strijd om de Gouden Stier is voor echte spitsen.”

Rode Duivels

De Maaslander kwam tenslotte ook nog terug op zijn misgelopen interlands met de Rode Duivels. “Het was een vervelende situatie. Ik was al een tijdje goed bezig en dan kwam ik net in de slotfase tegen Sarpsborg verkeerd neer. Ik bekijk het nu vooral van de positieve kant. Ik kan meteen spelen na de interlandb­reak en ga op mijn elan verder. Ik hoop er de volgende keer opnieuw bij te zijn”, besloot Trossard.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium