Het Belang van Limburg

Parket vraagt internerin­g van moordenaar ACV-bediende

-

Het parket heeft het onderzoek naar de moord op loketbedie­nde Sara Van Passel (38) afgesloten en vraagt de internerin­g van Sebastian H. (38). De vrouw werd in augustus vorig jaar doodgescho­ten in het ACV-gebouw in Diest. Morgen buigt de raadkamer in Leuven zich over de zaak die voor veel ophef zorgde.

Sebastian H. stapte op 21 augustus vorig jaar het kantoortje van het ACV binnen en nam een ticket. Toen hij aan de beurt was, schoot hij twee keer op de mama van een zoontje van tien. Hij richtte zijn wapen dan op haar collega, maar draaide zich gewoon om en riep in het Engels: “De klus is geklaard.” Daarna sloeg hij op de vlucht. Alles wijst erop dat de moord een willekeuri­ge wraakoefen­ing was omdat de Pool vond dat de vakbond hem niet genoeg hielp in zijn ‘strijd’ tegen zijn exwerkgeve­r. Die ontsloeg Sebastian in 2016 na tien jaar dienst. Volgens de ex-werkgever was hij een goede stielman, maar vooral een dronkaard. Hij nam ook drugs en vervalste zijn werkfiches. De verdachte heeft zich altijd stug opgesteld, wilde niet meewerken aan de reconstruc­tie en ook niet aan het afleggen van een leugendete­ctortest.

Ontoereken­ingsvatbaa­r

Uit het onderzoek van de deskundige­n blijkt dat de Pool ontoereken­ingsvatbaa­r is en dat hij moet worden opgenomen in een psychiatri­sche instelling. “Dinsdag komt de zaak voor de raadkamer die zich zal buigen over de vordering van het parket,” aldus Philip Daeninck die zich namens het ACV burgerlijk­e partij heeft gesteld. “Indien de raadkamer hierop ingaat, zal de zaak niet worden behandeld door het hof van assisen.”

 ?? FOTO TOM PALMAERS ?? Op 21 augustus werd loketbedie­nde Sara Van Passel (inzet) doodgescho­ten in het ACV-kantoor in het centrum van Diest.
FOTO TOM PALMAERS Op 21 augustus werd loketbedie­nde Sara Van Passel (inzet) doodgescho­ten in het ACV-kantoor in het centrum van Diest.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium