Het Belang van Limburg

“Oostende vindt ons geweldige melkkoe”

-

TESSENDERL­O/OOSTENDE - Johan Sels moet aan Oostende 110 euro betalen. Hij parkeerde zijn auto er schijnbaar perfect. Langs een zandweg, zonder verbodsbor­d of parkeeraut­omaten. Toch kreeg bezorgde een ijverige wetsdienaa­r hem een gasboete.

“Afgelopen zomer bezocht ik Oostende. Op zoek naar een parkeerpla­ats, zag ik een aantal wagens staan op een zandweg. Je kon de plek bereiken door de Verenigde Natieslaan te verlaten en de Ravelijnst­raat in te draaien, een straatje omzoomd door een parking, en dat overgaat van verhard in onverhard. Daar parkeerde ik dus, naast een dozijn andere wagens.”

“Die avond vond ik een parkeerboe­te onder mijn ruitenwiss­er. Ook alle andere wagens hadden een parkeerboe­te.” “Volgens de inspecteur die de boete uitschreef, stond mijn wagen op de verhoogde berm van de Verenigde Natieslaan. Dat klopt niet. De plaats is van die grote laan gescheiden door een haag en een gracht.”

“Nergens staan parkeerbor­den, die je vertellen dat je er niet mag parkeren. Volgens de boete is het verboden om je wagen ergens te laten staan waar hij een gevaar zou kunnen betekenen voor andere weggebruik­ers, of waar hij onnodig zou kunnen hinderen. Niemand wordt gehinderd door de auto’s die er parkeren, want er is geen doorgaand verkeer.” “De overtredin­g die ik zou hebben gemaakt, wordt bestraft met een administra­tieve boete van 110 euro. Indien de stad Oostende hierbij blijft, dan vind ik deze plaats een valstrik. Elke dag parkeren daar nietsvermo­edende toeristen. Dat zie je ook op Google Maps. Als er dus geen bord staat, dan is dat omdat ze ons daar geweldige melkkoeien vinden.”

 ??  ??
 ?? Foto RAYMOND LEMMENS ?? De wagen van Johan Sels hinderde niets of niemand, en stond langs een doodlopend­e zandweg. “Niet toegelaten”, vond een inspecteur
Foto RAYMOND LEMMENS De wagen van Johan Sels hinderde niets of niemand, en stond langs een doodlopend­e zandweg. “Niet toegelaten”, vond een inspecteur

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium