Het Belang van Limburg

Lommel leidt met Mechelen en lonkt naar periodetit­el

Lommel samen met Mechelen op kop na logische zege bij onmondig Tubeke

- Piet DINGENS

Met doelpunten van Valcke en Rocha zette Lommel zaterdag een onmondig Tubeke verdiend opzij. “Al twaalf punten voor op de hekkenslui­ter”, lachte de maker van de openingstr­effer na afloop. Dat is natuurlijk goed nieuws voor de Limburgers. Maar als je na een derde van de competitie het deelnemers­veld mee aanvoert, mag je ook met recht en reden naar de periodetit­el lonken.

Tubeke uit blijft een kwelling voor zowat elke tegenstand­er. Slechte grasmat, sfeerloos stadion én vooral… een stugge en moeilijk te bekampen thuisploeg. De eerste helft tegen Lommel was er eentje om snel te vergeten. Al namen de Noord-Limburgers na een rommelig begin het heft wel steeds meer in handen. En dat resulteerd­e kort voor de pauze in twee mooie kansen. Valcke poeierde de eerste op de vuisten van goalie Defourny. De tweede, een voetzoeker van Azevedo, bleef net voor de doellijn tussen de benen van aanvoerder Lippini steken. “Eigenlijk hadden we toen al moeten scoren”, besefte Sam Valcke, wiens ‘moment suprême’ er vroeg in de tweede helft toch kwam. De snelle winger zette zelf de actie op, kreeg zijn een-tweetje met Rocha heerlijk weer in de loop gespeeld en liet Defourny kansloos: 0-1. “Ja, dat was wel een knap doelpunt”, glunderde hij na afloop. “Helaas hebben we daarna verzuimd om de ruimte goed te benutten. We plooiden te ver terug waardoor het onszelf nog onnodig moeilijk maakten. Maar kansen kon Tubeke niet of nauwelijks afdwingen.”

Hoop op een stunt?

Lommel kon dat in de slotminute­n wel. El Banouhi pingelde met de bal aan de cornervlag, drie verdediger­s van Tubize leken wel futloze deelnemers aan een dansprogra­mma en Brebels (verrassend op de bank gestart ten voordele van Claes) ging er met het leer vandoor. Wie anders dan topschutte­r Rocha stond op de juiste plaats: 0-2. Weinig hoogtepunt­en dus, maar wel een verdiende zege voor de Limburgers, die haasjeover deden met Union. Wie weet zit er zelfs nog meer in, nu de eerste periodetit­el stilaan in zicht komt. “Ik onthoud ook vooral dat we Tubize op twaalf punten gezet hebben”, deed Tom Van Imschoot een schuchtere poging om zijn ontluikend­e hoop op een gigantisch­e stunt te maskeren. Trouwens, de architect van deze ploeg verdient een dikke pluim. Vergeleken met de andere tenoren in de reeks moest Van Imschoot het in de transferpe­riode doen met jongens die wat op een zijspoor zaten bij hun club, testers, jongeren die nog alles moesten bewijzen en een van Genk gehuurde doelman. Maar dit Lommel straalt enthousias­me uit en toont vaak knap voetbal.

Naar derde zege op rij

“We moeten het inderdaad van ons hecht collectief hebben”, aldus Van Imschoot. “En we staan heel verdiend waar we staan. Na de duels tegen Westerlo en OHL weten we meer. We winnen nu voor het eerst tweemaal op rij. De volgende uitdaging wordt om dat drie keer te doen (lacht). Tegen Westerlo hopen we iets recht te zetten, aan die met 4-1 verloren wedstrijd herinner ik mijn spelers nog vaak.”

Vermelden we nog dat verdediger Santermans halverwege de tweede helft gekwetst uitviel. De schade moet nog opgemeten worden. TUBIZE: Defourny, Nirisarike, Ba, Naah, Lippini (75’ Goudiaby), Toure, Weymans, Agyiri (82’ Garlito), Nemane, Bueno (65’ Videmont), Traore.

LOMMEL: Coucke, Al Banouhi, Neven, Santermans (71’ De Wilde), Cauwenberg, Bitsindou, Claes (89’ Brebels), Henkens, Valcke, Azevedo (79’ Vermijl), Rocha.

DOELPUNTEN: 54’ Valcke 0-1, 91’ Rocha 0-2. GELE KAARTEN: Traore, Toure, Santermans, El Banouhi.

SCHEIDSREC­HTER: De Cremer. TOESCHOUWE­RS: 350.

 ??  ??
 ?? FOTO BELGA ?? Na een 0-2 zege in Tubeke durft Lommel bijna te dromen van de periodetit­el
FOTO BELGA Na een 0-2 zege in Tubeke durft Lommel bijna te dromen van de periodetit­el

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium