Het Belang van Limburg

On-Belgisch

-

Eerst gescoord is in de Belgische competitie al jaren half gewonnen. Omdat we van het neerzetten van een stevig defensief blok en het snel omschakele­n op de counter ons handelsmer­k hadden gemaakt. Met dank aan bondscoach Guy Thys en zijn generatie Rode Duivels, die na de spelerscar­rière ook zelf trainer werd. KRC Genk probeert het al een poos anders aan te pakken en slaagt er onder coach Philippe Clement ook wonderwel in om wedstrijde­n te winnen met dominant voetbal, vanuit balbezit. Het verdient alle lof én de eerste plaats in de Jupiler Pro League. Ook tegen Eupen creëerde Genk 20(!) doelkansen, dan kan je achteraf moeilijk zeggen dat de thuiszege onverdiend is.

Toch bevat het slotkwarti­er van Genk-Eupen leerrijk beeldmater­iaal voor Philippe Clement en zijn staf. Niet voor het eerst bleek dat het on-Belgische Genk moeite heeft om een wedstrijd dood te maken. Een 2-0-voorsprong mag je thuis tegen Eupen nooit in gevaar zien komen. Clement riep ook rechtsacht­er Maehle bij zich na de tweede treffer van Trossard. “Hou je hoofd erbij, gooi die flank niet langer open”, verklapte de wijsvinger tegen het hoofd. Maar Maehle bleef op zoek gaan naar nummer drie, net zoals een drietal ploegmaats. De rest zette een stap achteruit, het hechte blok was niet meer. De 2-1 van Keita voegde er een portie paniek aan toe, waardoor Racing meer bibberde dan voetbalde.

Het moet een les zijn, met een loodzwaar drieluik Standard-Antwerp-Club Brugge en een dubbele confrontat­ie met Besiktas in het vooruitzic­ht. Ook controlere­n is een kunst. Je moet vooral met alle elf hetzelfde idee delen. Een noodzaak wil het frivole Genk straks aan de meet ook prijzen pakken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium