Het Belang van Limburg

Thorup begint met klinkende zege

-

Acht werkdagen had de nieuwe Deense coach van AA Gent Jess Thorup er opzitten voor de trip naar Oostende. In die korte tijd vormde hij de Buffalo’s om van een weerloze bende die zich door KRC Genk met 1-5 liet afslachten naar een groep winnaars die een weliswaar zwak Oostende met 0-4 afdroogde.

Zijn belangrijk­ste wijziging was het uitspelen van Yaremchuk als échte nummer negen, met de nadrukkeli­jke opdracht om in de zestien te blijven en niet terug te zakken. De Oekraïner maakte zijn eerste goal in ruim twee maanden. “Ik heb hem inderdaad de opdracht gegeven om de diepte te zoeken”, aldus Thorup. “Het is niet mijn stijl om eerst de defensie aan te pakken en nadien pas de aanval, want ook balbezit is een manier om te verdedigen.” Domper bij Gent was wel de enkelbless­ure van Birger Verstraete. Hij moest na een kwartier naar de kant. Er wordt gevreesd voor schade aan de mediale band. Na de pauze kon ook Vadis Odjidja niet verder door een knieblessu­re. Looienaar Yannick Thoelen stond in doel omdat Lovre Kalinic niet tijdig hersteld was van de kuitblessu­re waardoor hij ook al de interlands met Kroatië miste.

KV OOSTENDE: Ondoa (6), Milovic (4), Faes (5), Tomasevic (5), Capon (5), Vandendrie­ssche (6), Vanlerberg­he (6), De Bock (5), Coopman (5), Guri (4), Canesin (4).

AA GENT: Thoelen (6), Souquet (5), Plastun (6), Rosted (6), Asare (6), Verstraete (-), Odjidja (7), Andrijasev­ic (6), Limbombe (7), Yaremchuk (7), Chakvetadz­e (8). VERVANGING­EN: 14’ Verstraete door Esiti (6), 46’ Capon door Boonen (5) en Guri door Sakala (5), 57’ Odjidja door Koita (6), 78’ Coopman door Zivkovic (-) en Yaremchuk door Awoniyi (-)

DOELPUNTEN: 17’ Limbombe 0-1, 43’ Yaremchuk 0-2, 59’ Chakvetadz­e 0-3, 87’ Limbombe 0-4.

GELE KAARTEN: 13’ Vanlerberg­he, 45’ Coopman, 45’ Guri, 55’ Andrijasev­ic, 81’ Vandendrie­ssche.

TOESCHOUWE­RS: 6.006 SCHEIDSREC­HTER: Nathan Verboomen (6)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium