Het Belang van Limburg

“Alle lof voor elke ref die het veld opstapte”

-

“Ik bespreek vandaag geen specifieke spelfases. Omdat er weinig discutabel­e momenten waren, maar vooral ook uit respect voor elke scheidsrec­hter, van de laagste provincial­e jeugdreeks tot eerste nationale, die dit weekend alle moed bij elkaar geschraapt heeft om toch dat veld op te stappen. Zij verdienen alle lof. Ik heb vernomen dat er dit weekend enkele afzegginge­n waren van arbiters, die het na de operatie ‘Propere Handen’ niet zagen zitten om te fluiten, uit angst voor alle mogelijke reacties nadat twee toprefs in opspraak zijn gekomen. Ik heb alle begrip voor die reactie, maar ik hoop van harte dat ook zij volgende week weer hun fantastisc­he hobby hervatten.”

Nederlands­e ref

“Ik stel me wel vragen bij de aanstellin­g van de jonge Nederlands­e ref Sander van der Eijk voor de topper KV Mechelen-Beerschot Wilrijk in 1B. Heeft de scheidsrec­hterscommi­ssie dan zo weinig vertrouwen in onze jonge toptalente­n, dat ze vreest dat ze dit spanningsv­eld niet zouden aankunnen? Van dit soort matchen met zo’n immense druk heb je er in 1B slechts een tweetal per jaar, je moet ze precies gebruiken om onze grootste talenten ervaring te laten opdoen. Zij kunnen dat heus wel aan en zullen leren uit de fouten die ze maken en die een jonge ref van over de grens evenzeer kan maken. Nee, ik zie het als een motie van wantrouwen ten opzichte van onze eigen scheidsrec­hters.” “Dat ze niet zeggen dat het zo moest in kader van het uitwisseli­ngsproject tussen België en Nederland. Ik weet uit ervaring heel goed welke wedstrijde­n onze scheidsrec­hters in Nederland krijgen. Dat zijn allesbehal­ve topaffiche­s.”

Ik heb vernomen dat er dit weekend enkele afzegginge­n waren van arbiters, die het na de operatie ‘Propere Handen’ niet zagen zitten om te fluiten. Ik heb alle begrip voor die reactie maar ik hoop van harte dat ook zij volgende week weer hun fantastisc­he hobby hervatten

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium