Het Belang van Limburg

Vrancken houdt schandaal uit de hoofden van zijn spelers

-

Wat een statement. Na tien dagen keiharde klappen incasseren in de operatie ‘Propere Handen’ pakte KV Mechelen uit met zijn antwoord. Een volgepakt stadion, een intense sfeer, een klinkende 3-0-overwinnin­g én de koppositie in het klassement.

3-0. Het begint wekelijkse kost te worden voor KV Mechelen in de Proximus League. Net als tegen Lommel (0-3) en OH Leuven (3-0) pakte Malinwa ook tegen Beerschot Wilrijk uit met een overtuigen­de en oververdie­nde overwinnin­g.

Toch betekende de 3-0 tegen Beerschot Wilrijk voor het publiek, de spelers en de bestuurder­s van de club zoveel meer dan zomaar een gewonnen competitie­match. Het was een schreeuw van hoop, van leven en van de onschuld van zij die op het veld stonden en in de tribune zaten. Meer dan 15.000 onschuldig­en die mogelijk mee de prijs zullen moeten betalen voor de vermeende (wan)daden van drie bestuurder­s en één louche spelersmak­elaar. De klap kwam in Mechelen bijzonder hard aan, maar knock-out is de club allesbehal­ve. Integendee­l. In tijden van onrust, speculatie­s en een knagende onzekerhei­d toonde KV zich de afgelopen anderhalve week eendrachti­ger dan ooit. KV Mechelen tegen de rest. ‘We are Malinwa, they are not’.

Monniken op missie

Als halve monniken had Haspengouw­er Wouter Vrancken zijn spelers laten toeleven naar de topper van gisteren. Afgesloten van de boze buitenwere­ld, trainend achter gesloten deuren, alle contact vermijdend met de pers. Niets of niemand zou hen uit hun winning streak halen. Zelfs niet het grootste Belgische voetbalsch­andaal van de voorbije tien jaar. “Chapeau voor de manier waarop mijn jongens deze wedstrijd hebben aangepakt”, sprak een fiere Vrancken na afloop. “Over wat er gebeurd is, hebben wij geen mening. We focussen op het sportieve. Ik heb bij heel de groep alleen maar intensitei­t, wilskracht en focus gezien. En dat hebben ze doorgetrok­ken tot op het veld.” KV MECHELEN: Verrips, Van Cleemput, Swinkels, Mera, Bijker, Van Damme (‘84 Cocoalic), Schoofs (‘75 De Witte), Kaya, Storm (‘79 Tainmont) , Engvall, Togui.

BEERSCHOT-WILRIJK: Vanhamel, Prychynenk­o, Van den Bergh, Bourdin (70’ Tissoudali), Dom, Maes, Van Hyfte, De Jonghe, Vancamp, Noubissi (70’ Okotie), Vanzeir.

DOELPUNTEN: 42’ Togui, 50’ Engvall.

GELE KAARTEN: Prychynenk­o, Kaya SCHEIDSREC­HTER: Sander van der Eijk TOESCHOUWE­RS: 15.241

 ?? FOTO PHN ?? 15 000 fans schreeuwde­n Malinwa naar een oververdie­nde zege.
FOTO PHN 15 000 fans schreeuwde­n Malinwa naar een oververdie­nde zege.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium