Het Belang van Limburg

Alle focus op de competitie

Gehandicap­t Achel knokt, maar gaat onderuit in moneytime

- Lars AUSSEMS

Het bekeravont­uur zit er al op voor Tectum Achel. Het eindigde op bezoek bij Waremme. Al had het duel er anders uitgezien als de Noord-Limburgers op volle sterkte hadden kunnen aantreden. Achel kan zich nu alvast volledig op de competitie storten. Zaterdag kan het thuis meteen revanche nemen tegen Waremme.

jaar haalde Achel knap de halve finale in de beker. Dat scenario zal zich niet herhalen. Het eerste duel met Waremme, een stevige concurrent dit seizoen, kondigde zich aan als een pittige wedstrijd. De belangstel­ling was zondag echter vrij beperkt. Coach Jan Meertens zag het bekertreff­en alvast als het ideale moment om andere jongens spelritme te laten opdoen. Zo startten van de Loo en Polman. Verhees draafde op in het midden, Rob Bontje was afwezig. Hij trouwde met een Servische en was ginder om wat administra­tie in orde te brengen, voor ze samen terugkeren. Jonkie Ward Van Dyck, sterk in de openingsze­ge tegen Guibertin, bleef aan de kant.

“De beker was geen prioriteit voor ons. Ons handhaven in de competitie, dat is het doel. Al startten we natuurlijk wel met de intentie om te winnen hier in Waremme”, vertelde coach Meertens na de partij. Met een Achel op volle sterkte had het duel er allicht helemaal anders uitgezien. Zondag kwam de kwetsbaarh­eid van de promovendu­s aan het licht: in de breedte zit Achel toch wat krapjes. Toen Isenia halfweg set één op de voet van een tegenstand­er belandde, konden de bezoekers al helemaal aan het roteren. De middenman moest ondersteun­d door zijn ploegmaats naar de kant. Afwachten hoe ernstig de blessure is.

Leuk schouwspel

Schouren moest komen depanneren. Ondanks het geëxperime­nteer hield Achel gelijke tred. We zagen leuke rally’s, bij momenten op het scherp van de snee. Passeur Verschuere­n dreef de Waalse middenmann­en regelmatig tot wanhoop, met ook listig scoren op tweede toets. Hij amuseerde zich, bespeelde hen. Blokkerend was Tectum zondag echter niet opgeVorig wassen tegen de Waalse aanval. Bontje werd op dat vlak zeker gemist. Oliveira en Predius scoorden vlotjes, net als een krachtige Abinet en Novljan. Campforts klopte eerst te vaak wild op het driemansbl­ok, doorheen de partij vond hij beter zijn draai. Ook van de Loo stond regelmatig aan het kanon. Achel toonde vechtlust en klampte knap aan. De eerste twee sets werden een leuk schouwspel, telkens beslecht in moneytime.

Revanche?

Set drie werd een maat voor niets. Achel vond geen oplossinge­n meer, het was allemaal wat te mak en voorspelba­ar. De thuisploeg was in deze set een maatje te groot. Even later zorgde Oliveira voor 3-0. “Voor ons moest niets”, aldus trainer Jan Meertens. “Ik wilde graag enkele jongens speelkanse­n geven. Maar zonder Bontje en met het uitvallen van Isenia werd het dan toch te moeilijk. Het is wel bevredigen­d dat we er twee sets toch dichtbij komen. Komend weekend krijgen we een ander duel. Het voordeel is dat we altijd een plan A en B hebben.” Meertens liet zondag niet in zijn kaarten kijken. En dus mag Waremme de borst nat maken voor de trip naar De Koekoek.

SETS: 25-23, 25-23, 25-17.

WAREMME: Predius (14), Novljan (7), Oliveira (13), Cosemans (3), Abinet (16), libero: Perin, Zuidberg (7)

ACHEL: Campforts (14), Verschuere­n (6), van de Loo (9), Polman (7), Verhees (5), libero: Brouns, Isenia. Kwamen in: Schouren (6), Janssen.

 ?? Foto TOM PALMAERS ?? Isenia belandde halfweg set één op de voet van een tegenstand­er. Het is nog onduidelij­k hoe ernstig de blessure is.
Foto TOM PALMAERS Isenia belandde halfweg set één op de voet van een tegenstand­er. Het is nog onduidelij­k hoe ernstig de blessure is.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium