Het Belang van Limburg

Maaseik opnieuw zonder setverlies

-

Ook in de Beker van België blijft Maaseik foutloos. Na Gent en Leuven goed voor de derde zege op rij, zonder setverlies. Jolan Cox nam zijn team op sleeptouw.

In set één liepen de Maaseikena­ren meteen weg. Al snel stond het 2-7. Zoersel knokte zich nog naar 15-17, maar dichter zou het nooit geraken. Tammemaa zette de toon met twee aces op rij, Blankenau deed er nog eentje bij. Het niveauvers­chil met de titelverde­diger was opnieuw duidelijk, al kon een sterk Zoersel in set twee iets langer aanklampen. Set drie werd een kopie van set één. Oprins (18 punten) en co vochten, maar nog voor halfweg zette Maaseik de puntjes op de i. 0-3 en een ronde verder, zonder echt diep te moeten gaan. “De bekermatch in Zoersel is zoals een bananensch­il,” volgens coach Joel Banks. “Gevaarlijk om op uit te glijden (knipoog). Er is geen terugwedst­rijd om iets recht te zetten. Onze receptie draaide goed, we hadden controle en toonden veel opslagdruk. Opdracht volbracht.” En de sterke start van Jolan Cox? “Dat hij niet geselectee­rd was voor de nationale ploeg, maakte hem extra scherp. Hij werkt hard en heeft een goed niveau te pakken.”

ZOERSEL: Deville (5), Colson (2), Oprins (18), Blondeel (1), Hofmans (12), Devriese (4), libero: Ribbens. Kwamen in: Loosen, Luyten, Vleugels.

MAASEIK: Cox (21), Thys, Maan (13), Blankenau (4), Pupart (7), Tammemaa (10), libero: Dronkers. Kwamen in: Baetens (2), Van Heyste.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium