Het Belang van Limburg

Servië wint zinderende WK-finale

-

Op het wereldkamp­ioenschap voor dames in Japan heeft Servië voor het eerst in haar geschieden­is de gouden medaille gepakt. In Yokohama versloegen ze Italië in de tie-break. Servië, dat twee jaar geleden in Rio nog Olympisch zilver pakte en vorig jaar Europees kampioen werd, blijft zo de successen aan mekaar rijgen.

Europese titelstrij­d

Het was voor het eerst sinds 1978 dat twee Europese ploegen voor goud speelden. Servië maakte zaterdag twee keer een achterstan­d ongedaan. Bij 8-8 in de tie-break legden prachtig verdedigen­d werk van Busa en een mokerslag van Boskovic de basis voor de zege. Bij Italië bereikte Paola Egonu voor de vierde keer de kaap van 30 pun- ten. Daarmee kroonde ze zich niet alleen tot topscoorst­er van het tornooi, maar ook aller tijden. China vergalde het Europese feestje door eerder op de dag het brons te pakken ten koste van Nederland. Opnieuw geen medaille dus voor onze noorderbur­en, die op de Olympische Spelen in Rio ook al net naast het podium grepen. Voor China, dat op het WK eerder al twee keer zilver en drie keer goud pakte, was het de eerste bronzen medaille ooit.

Drie weken geleden kroonde het Polen van Vital Heynen zich bij de mannen al tot wereldkamp­ioen.

SETSTANDEN SERVIË-ITALIË (3-2): 21-25, 25-14, 23-25, 25-19 en 15-12.

SETSTANDEN CHINA-NEDERLAND (3-0): 25-22, 25-19 en 25-14. (rkb) BEKER VAN LIMBURG HEREN NATIONAAL EN DIVISIE GROEP A

ROVEKA STEVOORT HELIOS ZONHOVEN MAVO DILSEN-STOKKEM VTI HASSELT 0 3

De thuisploeg (2e divisie), die aantrad zonder Sannen en kapitein Claes, speelde zeer verdienste­lijk tegen eerstenati­onaler Zonhoven. In set twee was het even zweten voor de bezoekers, maar twee fouten van Roveka gaven uiteindeli­jk de doorslag.

SETS: 22-25, 24-26, 21-25.

0 3

In set één en twee vond VTI niet helemaal haar draai. Het maakte te veel fouten, waaronder verkeerde opstelling­sbriefjes. Een gebrek aan concentrat­ie. Maar in het slot konden Van Wesemael en Vanden Wyngaert toch voor setwinst zorgen. In set drie spurtte Hasselt al snel naar 5-15. VTI vond zijn vorm terug, met kapitein Willems in een hoofdrol.

SETS: 21-25, 21-25, 11-25.

BEKER VAN LIMBURG HEREN NATIONAAL EN DIVISIE GROEP B VCK BOLDERBERG 0 WARA GENK B 3

Ondanks een sterke wedstrijd van Palmers en Aerden walste Genk over de thuisploeg. Voor ex-VCK'er Daan Hermans was er een uitblinker­srol weggelegd. Vooral in block-defense toonde Genk zich oppermacht­ig.

SETS: 10-25, 21-25, 19-25.

TECTUM ACHEL B SPARVOC LANAKEN 0 3

Achel deed het niet onaardig. Tot ervaren rotten Kellens en Hoho hun klasse toonden. De Lanakense opslagdruk ging omhoog, Achel kreeg het lastiger. In set drie bleef Tectum lang aanklampen via Jaeken en Lauwers, maar Sparvoc zorgde toch voor een logische 0-3.

SETS: 21-25, 17-25, 23-25.

BEKER VAN LIMBURG HEREN NATIONAAL EN DIVISIE GROEP C 2 3

KVC MAASMECHEL­EN-HE-VOC HECHTEL-EKSEL

Jehoul, last minute opgetromme­ld door gebrek aan een andere opposite, gidste de thuisploeg naar een 2-1-voorsprong. Joker Brands en een sterk blokkerend­e Roosens brachten de balans in evenwicht. He-Voc serveerde zich in de tiebreak uiteindeli­jk naar de zege. SETS: 16-25, 25-21, 25-14, 16-25, 12-15

KIVOLA RIEMST BEVO GEETBETS

Knappe verrassing van Kivola. Een sterk defensief Bets pakte nog set één, maar nadien nam Riemst, dat een reeks lager uitkomt, over. Smeets verdeelde prima, Humblet toonde zich een sterke libero, Levenstond was aanvallend

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium