Het Belang van Limburg

Verdiende Lommelse derbyzege

-

Limburg United C

(1ste landelijke) zag bezoeker Jerome Vandenberg­he in de eerste helft 31 punten scoren, 38 in het totaal. Coach Jeroen Bijnens werd voor het eerst in zijn 17-jarige carrière uitgeslote­n. Eén reeks lager zette Lommel Stevoort terug met de voeten op de grond. De secuurder afwerkende bezoekers wonnen elk quarter. roteerde met 12 spelers en hield de druk op de thuisploeg hoog, terwijl de Stevoortse defensie niet altijd even goed genoeg sloot. Naast Jeffrey Bogaerts ontbraken bij

ook Charly Hoebers (14 dagen out met een snijwonde) en Jordy Janssens (geblokkeer­de rug).

kwam in Soba op 100 seconden van het einde langszij, maar de Antwerpena­ars lukten dan 2 bommen. Zolder knokte nog terug tot op 3 punten, maar moest dan

Stevoort

Zolder

Lommel

fouten maken om in balbezit te komen. Het blijft voor Zolder wachten op de terugkeer van Jeroen Balette (rug). Philip Quetin was op vakantie. werd in het tweede quarter uitgeteld door de Condors uit Sint-Niklaas.

Bij de vrouwen in 1ste landelijke besliste de match in het slotquarte­r vanuit een ijzersterk­e verdedigin­g. had in Arendonk een collectiev­e offday. De shots lukten niet, terwijl de thuisploeg aan een hoog percentage afwerkte. had in Zuiderkemp­en weinig in de pap te brokken en bij de rust (44-13) was de winnaar al gekend. zag

45-58 uitlopen in het derde kwart. De thuisploeg naderde nog wel, maar dan schudde Venken 2 driepunter­s uit haar mouw.