Het Belang van Limburg

“En ik zat niet in de wedstrijd”

Eskens verknalt Hasseltse Jeneverfee­sten

- Johnny PEETERS

De derby tussen Hasselt en Tongeren werd net als vorig seizoen een thriller. Hasselt nam een sterke start, maar Tongeren kwam snel terug. Drie minuten voor het einde leek Tongeren op weg naar de overwinnin­g, maar driepunter­s van Hermans zorgden voor een verlenging. Hierin leidde Hertay zijn ploeg naar winst en besliste Eskens met een driepunter de wedstrijd.

Tongeren startte zonder de geblesseer­de Joeri Moonen (kuit) en Hasselt miste nog steeds Achaaray en Bloemen. Ondanks de hoge score werden er ook veel shots en inleggers gemist in de eerste helft. De start was voor Hasselt (22-13), maar door gemiste vrijworpen kwam Tongeren langszij. “Het is al de derde wedstrijd dat we de start missen”, vertelt Eskens. “Maar in tegenstell­ing tot vorig seizoen hebben we nu wel de mentalitei­t om terug te vechten. Verdedigen­d zit het ook veel beter in elkaar.” “Er werd op gehamerd dat we met de juiste focus moesten startten”, stelt Padberg. “Maar die konden we niet het volledige eerste quarter vasthouden. Daarna werd het heel spannend en bij ons zat de defense in het derde quarter op slot. We lieten hen slechts drie punten maken gedurende zeven minuten. Dat is wat we willen zien. Door slordighed­en aan onze kant kwam Tongeren terug in de wedstrijd.”

Verlenging

Ondanks de uitsluitin­g van Dillen op 6,5 minuten van het einde na een tweede onsportiev­e fout, sloeg Tongeren een kleine kloof dankzij Vandewal (64-69). Twee driepunter­s van Hermans zorgden dat Hasselt de leiding terug overnam. Hertay maakte 73-73 aan de vrijworpli­jn, maar Pauwels miste zijn twee vrijworpen voor de overwin- ning. In de verlenging kon Hasselt Hertay niet stoppen en die profiteerd­e opnieuw vanop de vrijworpli­jn. Eskens zorgde met een bom en twee vrijworpen voor winst. “En dat terwijl ik er de hele wedstrijd niet bij was”, geeft Eskens toe. “Ik leed enkele balverliez­en in het vierde quarter zodat we het toen ondanks die voorsprong niet konden afmaken. De coach heeft mij toen terecht afgehaald. Gelukkig lukte het mij wel in de verlenging. Maar het was vooral Hertay die ons vandaag in de wedstrijd heeft gehouden en hij was ook belangrijk in de verlenging.” “Er is niets zo frustreren­d dan op deze manier een wedstrijd te verliezen die we eigenlijk hadden moeten winnen”, is Padberg ontgoochel­d. “We kregen Hertay niet gestopt. Dat was al van bij de start dat hij met zijn drives veel in de bucket kwam. In het vierde quarter en de verlenging was hij foutloos aan de vrijworpli­jn. Extra zuur voor ons dat Eskens, die niet in de wedstrijd zat, de beslissend­e bom werpt.”

QUARTERS: 24-24, 21-20 (45-44), 10-13 (55-57), 18-16 (73-73), 7-11.

HASSELT: J.HERMANS 5+6+0, PAUWELS 9+2+0, VANHOVE 12+4+0, SCREURS 4+2+5, PADBERG 7+11+0, Simons 3+0+0, Van Becelaere 3+0+0, Moons 0+3+0, Vranken 2+0+2.

TONGEREN: PROESMANS 10+4+0, HERTAY 7+9+6, CLAES 5+0+0, FANARD 2+5+0, ESKENS 8+2+5, Vandewal 4+6+0, Bral 0+0+0, Dillen 4+0+0, Ghysens 4+3+0.

 ?? Foto SERGE MINTEN ?? Padberg probeert te scoren tegen Hertay
Foto SERGE MINTEN Padberg probeert te scoren tegen Hertay

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium