Het Belang van Limburg

“Overtal niet benut”

Visé blijft ook na zes speeldagen foutloos

- Ivo KWANTEN

Visé blijft ook na zes speeldagen foutloos. De ploeg van Limburger Korneel Douven behaalde op het veld van Tongeren een zwaar bevochten 26-31-zege.

De trainers Douven (Visé) en Tomanovic (Tongeren) waren het er na de match over eens dat Visé verdiend als winnaar uit de bus kwam. “Goede en sterke ploeg”, aldus Tomanovic. “Visé is sterk bezet op elke positie en heeft op de bank een aantal spelers die mee het verschil kunnen maken. Dat is bij ons net even anders. Wisselen zonder aan kwaliteit in te boeten kan ik helaas niet. We speelden zaterdag zeker geen onverdiens­telijke wedstrijd, maar we hebben veel te weinig geprofitee­rd van de vele tijdstraff­en bij de tegenstand­er. Onvergeefl­ijk op dit niveau.” “Klopt helemaal”, aldus Korneel Douven. “Wij voegen wel twee belangrijk­e punten aan ons totaal toe. We winnen op verplaatsi­ng, blijven aan de leiding en pakken punten tegen een te duchten Belgische concurrent. Niet onbelangri­jk met het oog op de Belgische play-offs. Maar om nu al te zeggen dat we voor de prijzen gaan pingelen is het nog te vroeg.”

Vechten voor elke bal

Tongeren-Visé was een BeNeleague-wedstrijd zoals we die graag zien. Vanaf minuut één veel strijd. Twee ploegen die vechten voor elke bal en voor elke meter. De bezoekers stonden bijna doorlopend op voorsprong, maar het verschil was voor de rust nooit groter dan twee doelpunten. Bij Tongeren speelden de Nederlands­e opbouwers De Kuyper en Pepels zich in de kijker. Bij Visé eisten Cusumano op de tegenaanva­l, Rola vanop de flank, Vancosen op de cirkel en Bello centraal een hoofdrol op. Allemaal goed voor een 14-16-score halverwege.

Missers vanop de stip

Na rust begon de motor bij Pepels en De Kuyper te sputteren, D’Hanis compenseer­de dat een beetje met enkele knappe goals vanop de hoek, maar bij Visé trokken Carvalhais en Marchal meer en meer het laken naar zich toe. Tongeren bleef een antwoord schuldig. In de slotfase misten Glorieux en D’Hanis dan ook nog vanop de stip en was de rekening heel snel gemaakt.

TONGEREN: De Knegt, Gillé, Devisch, Antic, De Kuyper 5, Glorieux 3, Stanojlovi­c, Pepels 6, Mataga 2, Danse, Vanhove, Gevers, Op het veld, D’Hanis 4, Glesner, Seirekidis 6.

VISÉ: Carvalhais 9, Gava, Glesner 3, Beckers, Geradon, Cusumano 4, Danesi 2, Flasj, Vancosen 4, Marchal 4, Rola 2, Popivoda, Bello 3, Lupica, Siraut, Hadzic.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium