Het Belang van Limburg

Einde nabij voor Zutendaal?

Tweedeklas­ser pakt eerste punt, maar sanctie dreigt

- Jo TREKELS

Zutendaal is als laatste Limburgse nationaler verlost van de nul. Kapitein Eugenio Spiga zorgde in het slot voor de gelijkmake­r tegen Heusden-Zolder. (zie rand). Maar is het eerste punt van het seizoen meteen ook het laatste uit de clubgeschi­edenis? Volgens bepaalde bronnen riskeert de tweedeklas­ser immers een zware bondssanct­ie, tot zelfs schrapping. Maar is dat zo?

Aanleiding is het forfait van de beloftenpl­oeg vrijdagavo­nd, ook tegen opponent Heusden-Zolder. Op zich geen ramp, ware het niet dat het al het vierde forfait was in vijf duels. Het derde op rij. Dat laatste betekent dat het artikel F1526 van het futsalregl­ement in werking treedt. Er staan hierin zes principes rond ‘terugtrekk­ing/algemeen forfait’ opgesomd. Voor een leek zijn bepaalde principes nog voor interpreta­tie vatbaar, maar kenners zijn vrij duidelijk: “Als de KBVB straks zijn eigen reglement toepast, dan neemt de competitie­directeur Zutendaal uit competitie. Niet alleen de beloften, maar ook de eerste ploeg. Bovendien moet de club volgend seizoen starten in de laagste provincial­e reeks.”

Bij Zutendaal zijn ze stilaan toch een beetje op hun ongemak. “We vinden het heel jammer dat we al voor de vierde keer forfait moesten geven. Maar blijkbaar hebben veel 17- tot 21-jarigen andere prioriteit­en op vrijdagavo­nd...”, zucht bestuursli­d Marc Crijns. “Als onze eerste ploeg hiervoor gestraft zou worden, zou ik dit heel straf vinden. Voorlopig maak ik me niet zoveel zorgen, het reglement is voor interpreta­tie vatbaar. En als het toch zover komt? Dan gaan we het zeker aanvechten.” Ook kapitein Eugenio Spiga kan het moeilijk geloven: “Ik ben het ermee eens dat een tweedeklas­ser best een beloftenpl­oeg heeft. Maar om een club daar zo zwaar voor te straffen, zou wel heel spijtig zijn. We moeten afwachten.” En dat doet de Limburgse futsalwere­ld met hen.

FL ZUTENDAAL: Florczak, Petroncian­a, Coppola, Simons, Kaygan, Stouten, Geraerts, Spiga, Baccus, Corthouts.

LL SI HEUSDEN-ZOLDER: Jeurgen, Bouazil, Jebri, Grossi, Haid El Assiri, Hüyük, Idlaasri, Hicham, Lucassen, Ben Abdeslam, Segniagbet­o. DOELPUNTEN: 5’ Haid El Assiri 0-1, 8’ Grossi 0-2, 9’ Kaygan 1-2, 38’ Spiga 2-2.

GELE KAARTEN: Hicham, Petroncian­a, Jeurgen, Segniagbet­o. RODE KAART: 40’ Geraerts (2x geel). SCHEIDSREC­HTERS: Ertanir, Kurt. TOESCHOUWE­RS: 50. (jotr)

 ?? FOTO TOPA ?? Ondanks de inzet van Coppola kon bezoeker Haid El Assiri doelman Florczak bedreigen.
FOTO TOPA Ondanks de inzet van Coppola kon bezoeker Haid El Assiri doelman Florczak bedreigen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium