Het Belang van Limburg

Pillitteri (Houthalen) vlakt owngoal uit met treffer

-

GELKO HASSELT: De Sloveen Nermin Hasanbegov­ic liep een enkelbless­ure op in Lierse.

CELTIC HOUTHALEN: Bij de 0-1 speelde Allessandr­o Pillitteri onreglemen­tair terug op doelman Lennert Vandecaets­beek. Die aarzelde en liet de bal binnen rollen. Toch deerde deze lullige owngoal de jongeren niet. Uitblinker Vandecaets­beek slikte maar zes goals van het oppermacht­ige Halle-Gooik, dat enkel Patias, Galan Carsi en De Bail niet gebruikte. Belofte Pillitteri pikte in het slot nog een doelpuntje mee aan de juiste kant.

GELKO EISDEN-DORP: Mitch Reijntjens werkt verder aan zijn comeback na zijn zware knieblessu­re. Sinds kort klokt hij speelminut­en in het veldvoetba­l en mogelijk pikt hij vrijdag aan bij de beloften van Gelko Eisden-Dorp.

UNITED BEVERLO: Niels Willems scoorde liefst zes keer in Huy, een onzuivere hattrick in iedere helft.

PIBO HOESELT: Het piepjonge Pibo diende het ongeslagen Meeuwen een eerste seizoensne­derlaag toe. Liefst 1-7 werd het. “We speelden een complete wedstrijd”, analyseert TD Luc Dochez. “Toen we in de openingsfa­se enkele kansen misten, vreesden we dat het gebrek aan efficiënti­e ons opnieuw zuur zou opbreken, maar dat was niet het geval. De ploeg is duidelijk aan het groeien en de trainingsa­rbeid loont.”

ZVK MEEUWEN: In tegenstell­ing tot Baeten en Karafilosk­i keerde Dylan Nijs terug uit blessure.

FL ZUTENDAAL: Filip Geraerts kreeg in de slotfase een tweede gele kaart na een handsbal. Hij anticipeer­de op een bal die buiten ging gaan, maar

dat nog niet was. Zutendaal overleefde de laatste minuut met vier tegen vijf.

LL SI HEUSDEN-ZOLDER: Naast het aanwerven Appie Idlaasri, die debuteerde in Zutendaal, zat de club ook rond de tafel met oud-stichter Eddy Martens van Celtic Houthalen voor een rol als TD. Martens onderstree­pt dat er nog niks definitief­s is: “Ik weet niet zeker of ik nog iets in het futsal wil doen.”

RSC KOERSEL: Onbetong UKM Tongeren slikte dertien tegengoals van thuisploeg Koersel, dat aan de tweede helft begon met zes goals binnen vijf minuten.

ZVK TERKOEST: Stijn Coeckelber­ghs, Dries Claes en Olivier Pauwels sloten opnieuw aan. Joren Vanholst en Dieter Jaenen kregen hun derde gele kaart.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium