Het Belang van Limburg

“De vaders zullen content zijn”

Kansrijke derby eindigt op terechte draw

- FREDERIK BAETEN

Hades en Patro hebben de punten netjes verdeeld na een aangename derby. Hades was baas in de eerste helft maar kon niet scoren. Na rust kon Sögütcü dan toch scoren maar het antwoord van Patro bleef niet lang uit. Beide doelmannen speelden een puike partij. “Onze vaders zullen content zijn”, zei T1 Stijn Stijnen van Patro met een knipoog naar de meerdere broederban­den over de twee teams.

Een dominant Hades in de eerste helft. Maar liefst zes goede kansen voor de thuisploeg met Sögütcü, Bennassar en Demulder in de hoofdrolle­n. Aan de overzijde stond Allegria één keer oog in oog met Gijbels. Na rust zat er meer evenwicht in de partij. Kansen bij de vleet maar nu aan beide kanten. Op het uur maakte Sögütcü uit een scherpe hoek de 1-0. Patro reageerde niet veel later nadat een corner via Carratta in de voeten van Renson belandde: 1-1. Bij Hades was het beste ervan af en dankzij Gijbels bleef de draw op het bord. Ondanks een puike partij stond het gezicht van de ex-goalie van Patro vlak na de partij op onweer. Gijbels: “Voor rust waren we stukken beter dan Patro. We domineerde­n en dwongen meerdere goede kansen af. Ze hadden geen antwoord en raakten al snel heel geïrriteer­d. Toen hadden we het moeten afmaken”, besloot Gijbels.

Patro in dieselmodu­s

T1 Stijn Stijnen zag zijn Patro in dieselmodu­s beginnen. Stijnen: De omschakeli­ng zat niet goed en Hades kreeg een aantal goede kansen. Tijdens de rust hebben we een aantal zaken aangepast en in de tweede helft stonden we beter. We zijn in totaal vier keer alleen voor Gijbels verschenen. Dan lijkt een draw mij toch gerechtvaa­rdigd. Hoe het voelde om tegenover mijn broer te staan? Steven (T2 van Hades) keek niet echt uit naar deze wedstrijd. We hebben elkaar dan ook bewust gerust gelaten de afgelopen week. Met dit resultaat zullen vooral de vaders Gueroui en Stijnen content zijn”, besloot Stijnen.

“Mis ik normaal niet”

Alessio Allegria was na de match nog altijd aan het schuddebol­len na zoveel gemiste kansen. Allegria: “Niet te schatten! Drie honderd procent kansen die ik normaal nooit laat liggen. Volgende keer gaan die er wel binnen hoor. We gaan wel niet met een slecht gevoel naar huis. Als je op een goed Hades een punt kan pakken, mag je achteraf zeker niet mopperen.” Het slotakkoor­d was voor Hadescoach Peter Van Houdt. “De neutrale fan heeft hier een mooie wedstrijd gezien heeft. Bij rust hadden we 3-0 moeten voorstaan. Dan hoop je dat je team de lijn doortrekt in de tweede helft, maar dat deden we niet. Na de 1-1 ontbrak de power om naar een nieuwe voorsprong op zoek te gaan”, besloot Van Houdt.

?? FOTO EWT ?? Sporting verliest het maximum van de punten maar blijft wel leider.
FOTO EWT Sporting verliest het maximum van de punten maar blijft wel leider.