Het Belang van Limburg

“Het moest er eens van komen”

THES Sport is zijn maximum kwijt na lichte strafschop

- Kristof JACOBS

THES Sport is zijn maximum kwijt. De Looienaars maakten de voorsprong van Dessel eerst nog ongedaan via Oris, maar een betwistbar­e strafschop na de rust werd hen fataal. Voor THES was het de eerste competitie­nederlaag sinds 11 februari. Dankzij het gelijkspel van Deinze behoudt geel-blauw wel een voorsprong van vier punten. “Dit verlies hebben we niet verdiend”, aldus coach Bart Vanhoudt.

Dessel kwam gedreven aan de aftrap en eiste in de beginfase de bal op, maar de eerste kans was voor de bezoekers via Oris. THES kwam na twintig minuten eerst nog goed weg toen een kopbal van Soladio nipt naast ging, maar een minuut later was het wel raak toen een voorzet in de kluts voor de voeten viel van Jutten, die binnentrap­te: 1-0. THES was niet aangeslage­n en ging op zoek naar de gelijkmake­r. En die kwam er net voor het halfuur. Bij een snelle counter vond Deferm Oris, die de bal controleer­de en afwerkte: 1-1. De Desselaars reageerden furieus omdat de ref een lichte fout niet bestrafte en het doelpunt goedkeurde. THES kwam goed uit de kleedkamer en kreeg al snel een grote kans op een 1-2 voorsprong. Moutawakil vond Nick Hulsmans, die voorzette tot bij Jeunen. De middenveld­er kon van dichtbij knikken, maar hij mikte onbegrijpe­lijk naast. En dat zou de Looienaars nog zuur opbreken, want niet veel later wees de ref naar de stip voor een wel heel lichte strafschop na een contact met Hulsmans. Janssens had echter geen medelijden en maakte er 2-1 van. THES drukte daarna wel, maar grote kansen bleven uit.

“We wisten dat die verliesmat­ch er wel eens ging komen, maar dat had zeker niet op Dessel gemoeten”, zegt trainer Bart Vanhoudt. “Ze hebben ons twintig minuten overklast, tussen minuut tien en dertig. Maar voor het overige was het een vrij evenwichti­ge wedstrijd. Dessel is een van de best voetballen­de ploegen, maar toch kregen ze amper kansen. De 1-0 gaven we in feite cadeau en de strafschop die ze kregen was heel licht. Die twee spelers liepen tegen mekaar, maar hij legde de bal wel op de stip. Vlak voordien miste Jeunen nog die grote kans op de 1-2, de match had met andere woorden wel anders kunnen lopen. Bij ons zaten er echter ook wat technische slordighed­en in ons spel, maar ondanks dat kregen we toch enkele mooie kansen. Op het einde zijn we met vier voorin gaan spelen om alsnog dat gelijkspel uit de brand te slepen, maar dat is spijtig genoeg niet meer gelukt. Jammer, want dit verlies verdienden we ook niet.”

?? FOTO SMB/KJ ?? Het eerste puntenverl­ies van THES Sport is een feit. Inzet: De Thes-supporters maakten de verplaatsi­ng met de boot.
FOTO SMB/KJ Het eerste puntenverl­ies van THES Sport is een feit. Inzet: De Thes-supporters maakten de verplaatsi­ng met de boot.