Het Belang van Limburg

“Wij hebben karakter getoond”

720 minuten gewacht op de eerste overwinnin­g

- Paul THEEUWEN

Het deed de Roosen niet daveren, maar Esperanza Pelt heeft zijn eerste overwinnin­g op zak en moest daar - na een doelpunten­rijke wedstrijd - exact 720 minuten op wachten. Pas in de slotminuut waren de punten binnen.

Aan inzet aan twee kanten geen gebrek. Beide teams moesten op puntenjach­t en maakten er zo een fel betwiste wedstrijd van, gekruid met zeven doelpunten. Daar kon de neutrale toeschouwe­r alleen maar van genieten. Goossens nam Doomen al meteen (4') op de korrel, maar die verwerkte via de deklat in corner. Verbiest trapte even later nipt over en kende succes met een verre boogbal. De bezoekers deden ook mee: Godard kopte op de paal en Lacroix kon nog voor de rust verdiend gelijkstel­len. Begin de tweede helft kreeg Doomen een inswinger van Aerts niet onder controle en Klaps kon afwerken. Zejnilovic herstelde het evenwicht op de counter en Appermont bracht zowaar zijn ploeg op voorsprong. Aerts hing met een pegel in de kruising de bordjes weer gelijk. Wisselende kansen in de slotfase met twee offensief ingestelde ploegen, zat het geluk aan de kant van Pelt: Schilderma­ns kopte de hoekschop van Goossens voorbij iedereen.

Met discomuzie­k werd de overwinnin­g gevierd in de Peltse kleedkamer en dat was van lang geleden. Matchwinna­ar Eloy Schilderma­ns was in de wolken: “Wij zijn er voor blijven gaan. Twee keer op voorsprong komen en dan nog moeten achtervolg­en. Wij hebben karakter getoond. Het was van willen en moeten winnen. Het mag eindelijk wel eens in ons voordeel uitvallen. Wij hebben zo ook al partijen verloren. En money time voor de ploeg! Dat doet ook deugd. Hoe de winninggoa­l viel? Achteraf poepsimpel, een goed aangesnede­n corner van Max (Goossens) binnengeko­pt. Misschien is onze trein nu vertrokken.”

De bezoekers uit Bilzen-Waltwilder hadden wel een puntje verdiend. Aanvoerder Jonas Schoubs sprak van een zure nederlaag. “Wij wisten op voorhand dat wij hier geen gemakkelij­ke avond gingen beleven. Ons resultaat is teleurstel­lend en dat ligt zuur op de maag. Als je op verplaatsi­ng drie keer scoort, dan moet je de match winnen. Maar vier tegengoals slikken, dat is ook iets om over na te denken. Het lag zeker niet aan onze keeper alleen. Het zal volgende week tegen Helson toch anders moeten.” ESP. PELT: Mertens, Khani, Swolfs, Aerts, Goossens, Klaps (80' Deckers), Verbiest, Schilderma­ns, Geysels, Clerckx (67' Black), Vandebriel (76' Van Vlerken). BILZEN-WALTWILDER: Doomen, Theunissen, Weerts, Van Melick, Godard, El Ghoulbzour­i (67' Ubachs), Zejnilovic (76' Heleven), Swijngedou­w, Lacroix,, Oussalah (45' Appermont), Schoubs. DOELPUNTEN: 24' Verbiest 1-0, 42' Lacroix 1-1, 47' Klaps 2-1, 49' Zejnilovic 2-2, 64' Appermont 2-3, 71' Aerts 3-3, 90' Schilderma­ns 4-3.

GELE KAARTEN: Swolfs.

SCHEIDSREC­HTER: Olaerts. TOESCHOUWE­RS: 200.

 ?? FOTO TOM PALMAERS ?? Het werd een waar doelpunten­festijn in Noord-Limburg.
FOTO TOM PALMAERS Het werd een waar doelpunten­festijn in Noord-Limburg.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium