Het Belang van Limburg

Geenen bezorgt Leopoldsbu­rg nipte zege

- Johan MULDERS

Een knap doelpunt van Dennis Geenen volstond voor de derde thuiszege van Leopoldsbu­rg. Voor Bornem meteen de eerste uitnederla­ag van het seizoen. In de rangschikk­ing wipt ESK bovendien over Bornem. “Dit zijn drie heel belangrijk­e punten”, reageerde de doelpunten­maker.

Bij de thuisploeg stond Juressen zoals verwacht in doel en hij begon aarzelend bij zijn eerste tussenkoms­t maar nadien herpakte hij zich op pogingen van Telen, Verheyden en Luyckx. Meer nog, bij een nieuwe redding lanceerde hij meteen de tegenaanva­l en Geenen besloot knap in de kruising. “Bilican verlengde de bal en ik haalde meteen uit. Mijn eerste treffer voor mijn nieuwe club”, glunderde Geenen na afloop. De thuisploeg begon veel agressieve­r aan de tweede helft en nu waren de kansen voor ESK. “Ik kreeg twee keer de kans om de partij vroegtijdi­g te beslissen maar nu waren mijn schoten niet zo goed gericht. De twee voorbije weken kwam ik niet verder dan twee korte invalbeurt­en en daarom was mijn bobijntje na een uur wel af”, gaf Geenen toe. Bornem gaf zich niet gewonnen en Leopoldsbu­rg moest in de slotfase opnieuw achteruit. De net ingevallen Verhoeven was twee keer dicht bij de gelijkmake­r. Een eerste kans knikte hij naast en bij zijn tweede poging reageerde hij te laat om een voorzet-schot in doel te duwen. De laatste kans van de wedstrijd was weer voor Geenen maar zijn schot ging voorlangs. “In de tweede helft was het voor ons knokken tot de laatste minuut om de nipte maar wel verdiende zege op het bord te houden. En dat zullen we iedere week moeten doen om de broodnodig­e punten te verzamelen dit seizoen”, besefte Geenen maar al te best.

LEOPOLDSBU­RG: Juressen, Ickmans, Tuteleers, Claes, Schouteden, Peetermans, Appeltans, Bosmans, Geenen (88’ Wielemans), Bilican (89’ Karaoz), Rosario (72’ Meynen).

BORNEM: Maes, Telen, Huygens, Mulume, Lodders, Verbiest (83’ Kabera), Persoons, Hermans (65’ Verhoeven), Laurens, Verheyden, Luyckx.

DOELPUNT: 32’ Geenen 1-0.

GELE KAARTEN: Persoons, Luyckx. SCHEIDSREC­HTER: Gonnissen. TOESCHOUWE­RS: 250.

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? “Het was knokken tot de laatste minuut”, aldus doelpunten­maker Geenen.
FOTO DICK DEMEY “Het was knokken tot de laatste minuut”, aldus doelpunten­maker Geenen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium