Het Belang van Limburg

“Dit is even ontgoochel­ing”

Sterk Melo botst op welgeteld één doelkans van Zonhoven VV

- Jos CASTERMANS

De kleedkamer­s verklapten alles. Harde muziek weerklonk uit die van Zonhoven VV (1prov.), muisstil was het in de aanpalende van Melo. Een alleszegge­nd contrast, ondanks de 1-1. Euforie bij de thuisploeg die z’n enige kans in negentig minuten benutte om alsnog een punt te redden, grote ontgoochel­ing bij de gasten die een wenkende zege lieten liggen.

“Dit is heel zuur”, zei Melo-coach Achten. Begrijpeli­jk, want buiten het aanvangs- en het slotkwarti­er was het Melo dat de richting bepaalde. Vanaf het begin werd er pittig en vrij snel gevoetbald, maar gaandeweg nam het goed uitgebalan­ceerde blok van Melo de bovenhand. De bezoekende druk werd naar de rust toe zo groot dat een bezoekend doelpunt er zat aan te komen. Byloos joeg eerst nog een goede scoringska­ns over, maar even later zorgde Pallen toch voor de 0-1. De thuisploeg, die enkel wat had kunnen dreigen via enkele strakke vrijschopp­en van Staelens, mocht zich gelukkig prijzen met deze krappe ruststand, want Cammalleri was dicht bij de 0-2. Hij trof echter de paal.

ZVV probeerde in de tweede periode onmiddelli­jk de bakens te verzetten, maar een consequent kort dekkend Melo ving de tegenstand­er even voorbij de middenlijn gemakkelij­k op en ging op zijn beurt telkens op zoek naar meer zekerheid. Withofs trof de buitenkant van de kruising en Cleeren en Ceyssens strandden op een attente doelman Bloemen. De thuisploeg ging naar het slot toe noodgedwon­gen meer risico’s nemen en dat leverde VV via Frenda zowaar nog de gelijkmake­r op. “Het is ook onze eigen fout,” zei Achten. “Niet de sterkte van de tegenstand­er heeft ons de zege gekost. Een kwartier riep ik dat ze niet zo ver achteruit moesten kruipen. Erg. Want we speelden op zich een goede match en gaven geen enkele kans weg. Als we onze kansen hadden benut, was de match al lang beslist geweest.” “Melo was duidelijk de betere ploeg”, gaf ZVV-coach Daelmans moeiteloos toe. “Wij speelden te overhaast. Melo was sterk. Zij hebben ons onder druk gezet, maar het verschil bleef één doelpunt. Kregen wij één kans en die prikten we binnen. Dit is een wet in het voetbal.”

De voorzitter­s dan. “We hebben al betere derby’s gespeeld. Maar ik klaag niet”, zei Patrick Nulens bij ZVV. “Ik ben een tevreden man. Een puntje, 80 eters, 350 jeugdspele­rtjes, en veel volk. Wij missen toch wel mannen als Oben en Schoofs die de boel aanjagen. Melo mist zo iemand ook, vind ik. Vandaag hebben een vijftal basisspele­rs bij de reserven hernomen. Zij zijn opnieuw aan het komen. Komt goed uit met het zware programma dat we in de komende weken moeten afwerken.”

Z’n collega Willems: “Zij zijn in hun kansen blijven geloven, omdat wij de onze niet afmaakten. Dit is nu even ontgoochel­ing. Wij hebben al verscheide­ne kopploegen gehad. Nu komt het erop aan enkele jongens te recuperere­n en er geen meer kwijt te geraken.” ZONHOVEN VV: Bloemen, Ketels, Beckers, Yeboah, Frenda, Mathijs, Ezaitouni (46’ Dumont), Derin (78’ Hendriks), Staelens, Hermans, Bogaers (30’ Swinnen).

MELO ZONHOVEN: Vandenbosc­h (19’ Loyens), Ooms, Thys, Ponet (71’ Cleeren), Byloos, Ceyssens, Pallen (61’ Asnong), Putzeys, Reymen, Withofs, Cammalleri.

DOELPUNTEN: 42’ Pallen 0-1, 84’ Frenda 1-1. GELE KAARTEN: Byloos, Derin, Yeboah, Reymen, Staelens.

SCHEIDSREC­HTER: Oosterbosc­h. TOESCHOUWE­RS: 500. (jc)

Het is ook onze eigen fout. We kropen te ver achteruit in de slotfase

Melo-coach Ronny ACHTEN

Bekijk de video op www.hbvl.be/fclimburg

 ?? Foto KAREL HEMERIJCKX ??
Foto KAREL HEMERIJCKX

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium