Het Belang van Limburg

Lormans beslist duel met twee goals en twee assists

- Gert SILLEN

Met twee doelpunten en twee assists rolde Kobe Lormans, als het ware in zijn eentje, ’s Herenelder­en (2B) nog vóór de rust op. Gelukkig voor Munsterbil­zen deed ook doelman Delvin Nijssen met enkele parades en een gestopte strafschop in de tweede periode zijn duit in het zakje, anders stond er misschien een andere uitslag op het scorebord.

“Overdrijf ik als ik stel dat we na de pauze 90 procent balbezit kunnen claimen”, zei ’s Herenelder­enmiddenve­lder Kevin Clerinx. “Eén keer zijn ze nog gevaarlijk geweest en als we die penalty niet missen, en eigenlijk hadden we recht op twee elfmeters, zag ik ons in het slot nog een puntje meegraaien.”

Clerinx besefte ook dat een wedstrijd uit twee helften bestaat en stak de hand in eigen bezoem. “De eerste helft? Veel te laks. Te laat in alle duels. Balverlies, dat efficiënt werd afgestraft en bij die twee doelpunten na vrijschop lieten we hun spelers gewoon vrij. Die lakse houding? Vorige week tegen Gravelo was het van hetzelfde. In de tweede helft zetten we dat nog recht, maar tegen deze stevige ploeg lukte dat niet meer.” Met een vroeg doelpunt, twee assists (bij evenveel vrijschopp­en) en een penaltytre­ffer (zelf uitgelokt) kon de titel Man van de match, zeker in de eerste helft, bijna niet anders dan naar Kobe Lormans gaan. “Ja, het ging wel goed. Bij mijn eerste bal kon ik me meteen doorzetten en scoren. En dan groeit het vertrouwen. Die eerste helft was de beste helft van het seizoen van onze ploeg.”

Die lijn trok de thuisploeg echter na de pauze niet door. “Het leek wel of we met een soort schrik uit de kleedkamer kwamen. De voorsprong was geruststel­lend, maar toch leunden we te fel naar achteren, alsof we nog bang waren om de zege uit handen te geven. Gelukkig hield onze doelman Delvin bijna alles tegen.”

MUNSTERBIL­ZEN: D. Nijssen, Shehu (88’ Sals), Doomen (76’ Tedeschi), K. Vandecaets­beek, Hulsmans, Bielen, Boelen, Geraerts, Claesen, F. Vandecaets­beek, Lormans (70’ M. Nijssen).

’S HERENELDER­EN: Heyninck, Dirix (79’ Moens), Kellens, Clerinx, Froidmont, Halim, Lenaerts, Schoenaers, Verjans, Meers, Hoste. DOELPUNTEN: 4’ Lormans 1-0, 16’ K. Vandecaets­beek 2-0, 24’ K. Vandecaets­beek 3-0, 36’ Claesen (own) 3-1, 41’ Lormans (strafschop.) 4-1, 78’ Froidmont 4-2. STRAFSCHOP­PEN: 41’ Lormans (omgezet), 87’ Froidmont (gestopt).

GELE KAARTEN: Lenaerts, Clerinx, Geraerts, Hoste, Shehu, Froidmont.

SCHEIDSREC­HTER: Pollaris. TOESCHOUWE­RS: 100. (gesi)

 ?? FOTO TOM PALMAERS ?? Uitblinker Lormans schuift de 1-0 voorbij Heyninck.
FOTO TOM PALMAERS Uitblinker Lormans schuift de 1-0 voorbij Heyninck.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium