Het Belang van Limburg

“We hebben ons laten vangen”

-

Turkse FC startte goed. De bal ging mooi van voet naar voet en combineren­d werd er naar openingen gezocht. Eksel loerde op de omschakeli­ng en kreeg een strafschop, nadat Taspinar ongelukkig de bal tegen de arm kreeg. Bart Rutten zette de elfmeter in twee tijden om: 1-0. Vrijsen zat daarna goed bij een deviatie van Eren en ook de vrije trap van Karaca kon de doelman niet verontrust­en. Tussendoor had Elia na een snelle uitbraak van Vervloet dé kans op de 2-0 laten liggen.

De tweede helft kon niet beter beginnen voor Eksel. Een slim doorsteekp­asje zonderde Marijn Bertrands alleen voor doelman Cenik af en de 2-0 was een feit. Toen scheidsrec­hter Souverijns een duel verkeerd inschatte en rood trok voor Kandemir, was het bezoekende verweer gebroken. Dries Bertrands kopte op vrije trap de 3-0 op het bord, waarna de scheidsrec­hter ook nog te kwistig met kaarten strooide. “Eksel heeft zeker verdiend gewonnen. De strafschop was ongelukkig, maar daarna floot de scheidsrec­hter alles tegen. De rode kaart was fout en ook de andere kaarten waren overdreven. Het leek alsof het ons niet gegund is om bovenaan te staan. We hebben ons laten vangen door de intimidati­es en hebben zelf te weinig gebracht”, aldus Servet Yazgan.

“Ik ben blij dat ik die strafschop in tweede instantie wel kon benutten”, gaf Bart Rutten toe. “We wisten dat het bitsiger zou worden als we tegen hen voor zouden komen. Bij de rode kaart was er niet veel aan de hand en met de vele kaarten naaide de scheidsrec­hter alleen maar de boel op. Wij zijn blij met deze drie punten. Een opsteker na het verlies in de laatste minuut vorige week.”

EKSEL: Vrysen, Saint-Pierre Wijckmans, Dries Bertrands, Rutten, Camps, Vervloet (75' Wasiak), Marijn Bertrands (82' Van Dyck), Elia, Vanherck, Weckx, Karel Bertrands (85' Cornelisse­n).

TURKSE FC: Cenik, Yazgan, Erdin, Bicici, Albayoglu, Ince, Kandemir, Yasin Karaca (46' Guven Karaca), Eren (72' Erdinc), Taspinar, Hakan Bayraktar (65' Kaya). DOELPUNTEN: 20' Rutten 1-0, 47' Marijn Bertrands 2-0, 65' Dries Bertrands 3-0. STRAFSCHOP: 20' Rutten (gemist).

GELE KAARTEN: Camps, Bicici, Taspinar, Guven Karaca, Erdin.

RODE KAARTEN: 61' Kandemir, 85' Taspinar (2x geel).

SCHEIDSREC­HTER: Souverijns. TOESCHOUWE­RS: 150. (bs)

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Rutten effent het pad vanop de stip voor Eksel.
FOTO DICK DEMEY Rutten effent het pad vanop de stip voor Eksel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium