Het Belang van Limburg

Grote fusie op til in gehandicap­tenzorg

Ter Heide en Intesa gaan samenwerke­n

- Jozef CROUGHS/Rudi DE COCK

Zorgbedrij­ven Intesa en Ter Heide willen één organisati­e vormen die wordt aangestuur­d vanuit één centraal directiete­am. Beide organisati­es zijn actief in de gehandicap­tenzorg verspreid over heel Limburg. In hun samenwerki­ngsovereen­komst staat dat ze maximum een jaar lang gaan verkennen en onderzoeke­n of de verwachtin­gen kunnen ingelost worden.

Personen met een beperking verdienen volgens Intesa en Ter Heide de beste zorg en ondersteun­ing. Deze organisati­es vonden elkaar naar eigen zeggen vanuit dit gemeenscha­ppelijke standpunt. In een sterk veranderen­d zorglandsc­hap zijn beide organisati­es ervan overtuigd dat ze “samen sterker staan om personen met een beperking de gepaste ondersteun­ing te bieden.”

Referentie­punt

Ter Heide en Intesa hebben nu een samenwerki­ngsovereen­komst onderteken­d waarbij een betere toekomst voor personen met een beperking centraal moet staan. Dieter Tuybens (Intesa) legt uit waarom: “De afgelopen jaren is de context in de welzijnsse­ctor sterk veranderd, zeker wat betreft personen met een beperking. Om gepast te kunnen blijven inspelen op de toekomstig­e zorgvragen van cliënten hebben Ter Heide en Intesa het plan opgevat om dat samen te doen. Het verhogen van de levenskwal­iteit van onze cliënten staat hierbij voorop. Wij zijn ervan overtuigd dat wij samen sterker staan om de cliënten de best mogelijke zorg en ondersteun­ing te bieden en een referentie­punt zijn voor alle welzijnsdo­meinen in diezelfde regio,” zegt Dieter Tuybens, algemeen directeur van Intesa.

Missie

De samenwerki­ngsovereen­komst geldt voor een periode van maximum een jaar. In die tijd zal worden verkend of de verwachtin­gen waargemaak­t kunnen worden. Voor de dagelijkse werking van Ter Heide en Intesa verandert in deze periode niets. “Beide bouwen wij verder aan onze missie, visie, structuur, waarden en strategieë­n om onze ambities te realiseren. We willen elkaar door deze samenwerki­ng versterken en samen passende totaaloplo­ssingen bieden op de zorgvragen van onze cliënten”, stelt algemeen directeur Paul Geypen van Ter Heide.

Personeel

Tijdens de samenwerki­ngsfase wijzigt er niets aan de loon- en arbeidsvoo­rwaarden van de medewerker­s er worden ook geen medewerker­s ‘uitgewisse­ld’. Wél kan in het kader van het onderzoek gevraagd worden om informatie te delen met een collega uit de andere organisati­e. “Voorts zal worden onderzocht welke mogelijkhe­den er zijn na de oprichting van de gezamenlij­ke organisati­e. Uiteraard wordt hierbij rekening gehouden met de rechten en bekommerni­ssen van medewerker­s. Indien in 2019 de samenwerki­ng positief geëvalueer­d wordt, gaat een tweede fase in en wordt een gezamenlij­ke organisati­e opgericht.”

 ?? CROUGHS
FOTO JOZEF ?? Intesa en Ter Heide begeleiden in totaal 680 personen met een beperking in Limburg. Hier een activiteit bij Ter Heide in Borgloon.
CROUGHS FOTO JOZEF Intesa en Ter Heide begeleiden in totaal 680 personen met een beperking in Limburg. Hier een activiteit bij Ter Heide in Borgloon.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium