Het Belang van Limburg

De Norre hoopt klaar te raken voor topper tegen Brugge

-

Dat ik de trainer voorbijlie­p bij mijn wissel? Nee, kwaad was ik niet, wel teleurgest­eld, mag het?

Ibrahima SANKHON

VIERDE GOAL VOOR KAMADA

“Ik kreeg één kans, ploegmakke­rs kozen te snel voor Boli”

Daichi Kamada zou uiteindeli­jk maar één kans krijgen, maar meer had de Japanner niet nodig om zijn goaltje mee te pikken. Hij deed dat vroeg in de wedstrijd, toen STVV het overwicht had en Kortrijk geen raad wist met de bezoekers die tussen de linies voetbalden. “Helaas brengt die goal niets op”, foeterde Kamada. “Ik werd maar één keer in stelling gebracht. Alle andere ballen gingen te snel richting Boli. We maakten te overhaaste beslissing­en om de match al vroeg in een definitiev­e plooi te leggen. Als de thuisploeg dan wat druk zet en de fans zich erachter scharen, zijn wij niet volwassen genoeg om daar goed op te reageren. Nee, een ploeg voor de top vijf zijn we duidelijk nog niet.”

BOLI VERGEET DE 0-2 BINNEN TE PRIKKEN

Brys: “Deden te weinig met overwicht in de beginfase”

Vlak voor en na de 0-1 van Kamada kwam STVV erg dicht bij een dubbele voorsprong, maar de hardwerken­de Yohan Boli miste frisheid in de grote rechthoek. De Fransman faalde daardoor wederom in de afwerking. Eerder vergat de spits al mee te geven aan de vrijstaand­e De Norre, waar hij flink voor op zijn donder kreeg van Jorge Teixeira. Nadien slaagde de spits er ook niet in om oog in oog met Kortrijk-doelman Thomas Kaminski de weg naar de netten te vinden.

“Je kan niet aan honderd procent afwerken, maar we kregen meerdere mogelijkhe­den in die sterke openingsfa­se. Daar deden we te weinig mee”, oordeelde coach Marc Brys, die niet alleen naar Boli wees.

DE NORRE VALT UIT, ENDO DEPANNEERT

“Eerste keer in

mijn leven linksback”

Casper De Norre werd aan het scheenbeen geraakt na een onschuldig duel met Hines-Ike en moest nog voor het half uur naar de kant. Dat bleek het kantelmome­nt in de partij. Wataru Endo werd op het middenveld opgeofferd en schoof naar de linksback. Waardoor Asamoah begon te zwalpen, Kortrijk meteen druk zette op Endo en steun kreeg van de twaalfde man. “Bij ons keek iedereen naar iedereen”, vond Endo. “Het tactisch plan moest aangepast worden, Kortrijk ging veel meer druk zetten en daar wisten we te weinig raad mee. Het was de eerste keer in mijn carrière dat ik als linksback speelde. Offensief kon ik niet hetzelfde brengen als Casper. Ik heb mijn best gedaan voor de ploeg, meer zat er niet in.”

STEPPE LOST ZWABBERBAL OP SLECHT MOMENT

“Ik had naar de zijkant

moeten deviëren”

“Een slechter moment kon niet “, zuchtte Kenny Steppe. De doelman was zeker niet aan zijn slechtste match bezig, maar loste op slag van rust de loeier van Julien De Sart. Al kreeg de bal een wel erg vreemde curve mee. “Het schot was moeilijk te stoppen, maar ik had de bal meer naar de zijkant moeten deviëren”, stak Steppe de hand in eigen boezem. “Op het allerslech­tste moment kregen we die tweede goal binnen. Het zat niet mee. Casper viel uit, we waren het noorden kwijt en Kortrijk mikte voor rust quasi alle kansen tegen de netten.”

SANKHON WORDT PINEUT

Brys: “Ik moest mijn verantwoor­delijkheid nemen”

Welgeteld 35 minuten mocht Ibrahima Sankhon meespelen. Hij loste de geblesseer­de De Nor-

re af, maar werd op het uur alweer naar de kant gehaald door Brys. De Guinees was verbouwere­erd, al probeerde hij het na afloop nog positief in te zien. “Ik vermoed dat de coach door het verloop van de wedstrijd een extra aanvaller wilde brengen en me daarom opofferde? Dat ik de trainer voorbijlie­p bij mijn wissel? Nee, kwaad was ik niet, wel teleurgest­eld, mag het?”

“Als ik tevreden geweest was, had ik Sankhon laten staan”, reageerde Brys. “Het liep niet met hem in de ploeg, dus moest ik mijn verantwoor­delijkheid nemen. Ik besef dat het jammer was voor hem, maar dit zijn zaken die gebeuren.”

MIDDENVELD KOMT NIET MEER AAN VOETBALLEN TOE

Asamoah: “We vonden de oplossinge­n niet”

STVV ging na de rust op zoek naar eerherstel, maar De Boeck en O’Loughlin hadden het slim bekeken en zetten de bezoekers altijd meteen onder druk. Opbouwen van achteruit werd quasi onmogelijk. “Daardoor werd de angel uit ons spel gehaald”, aldus Asamoah en Kamada in koor. “We verkozen lange ballen, maar dat is niet ons spel. Nochtans had de coach tijdens de rust erop gehamerd om de voetballen­de oplossing te zoeken. Maar we vonden geen opties. Dat is het verschil met een ploeg bovenaan de stand. Zij kunnen anticipere­n als een tegenstand­er zich aanpast. Daar hebben we nog niet genoeg maturiteit voor.”

 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? STVV-killer Stojanovic test de kwaliteit van het broekje van Sankhon. De Guinees werd na een invalbeurt van amper een half uur weer naar de kant gehaald (inzet).
FOTO PHOTO NEWS STVV-killer Stojanovic test de kwaliteit van het broekje van Sankhon. De Guinees werd na een invalbeurt van amper een half uur weer naar de kant gehaald (inzet).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium