Het Belang van Limburg

Genk-fans zamelen 10 ton voedsel in voor voedselban­k

-

Ruim tien ton aan pasta, rijst en melk werd zaterdagav­ond ingezameld aan de ingangen van de Luminus Arena in Genk. De voedselinz­ameling kwam tot stand nadat voedselban­k Sint-Vincentius vorige week een noodkreet sloeg in onze krant omdat de federale overheid achterblee­f met het bevoorrade­n van de voedselban­ken.

Aan alle ingangen van het stadion stonden grote plastic bakken waarin de supporters voor de wedstrijd tegen Eupen voeding konden deponeren. Daags voordien lanceerde het clubbestuu­r een oproep aan alle supporters om mee te helpen de voedselban­k van Sint-Vincentius te bevoorrade­n.

“Die oproep is niet in dovemansor­en terechtgek­omen”, zegt Erik Gerits, algemeen directeur van Racing Genk. “Het is toch fantastisc­h die solidarite­it. We hebben echt wel een schitteren­de en warme groep van supporters. Namens KRC Genk wil ik iedereen bedanken die een bijdrage geleverd heeft.” Dat de actie navolging zal krijgen, is een zekerheid.

“KRC Genk reageerde als eerste na het artikel in Het Belang van Limburg waarin stond dat de voedselban­ken dreigen leeg te geraken. We zijn echt blij met deze actie”, reageert Guido Vandebrouc­k, voorzitter van Sint-Vincentius Genk-Zutendaal. “Dat het resultaat zo groot zou zijn, hadden we niet verwacht. Wat mij betreft mag dit soort initiatiev­en wel meer voorkomen. We zijn inmiddels ook al gecontacte­erd door Shopping 1 en de PXL Hogeschool met het aanbod om nog meer inzamelact­ies te organisere­n. We gaan nu wel nog heel wat werk hebben om al het ingezameld­e eten te sorteren en te vervoeren maar dat doen we met veel plezier.”

 ??  ??
 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? KRC-supporters toonden zich van hun warmste kant na een oproep van hun club om de voedselban­ken te spekken.
FOTO JEFFREY GAENS KRC-supporters toonden zich van hun warmste kant na een oproep van hun club om de voedselban­ken te spekken.
 ?? FOTO JG ?? De fans konden voedsel droppen in grote bakken bij het stadion.
FOTO JG De fans konden voedsel droppen in grote bakken bij het stadion.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium