Het Belang van Limburg

Dochter en schoonzoon verdacht van moord op demente vader

Inwonende dochter (54) en haar man (39) verdacht van moord

- Koen SNOEKX/Nancy VANDEBROEK/Zahra BOUFKER

LEOPOLDSBU­RG - In het onderzoek naar de dood van Marcel De Meester (86) uit Heppen (Leopoldsbu­rg), zijn gisteravon­d laat zijn inwonende dochter L.D. (54) en haar man J.D. (39) aangehoude­n op verdenking van moord. De demente en zorgbehoev­ende man werd zaterdag in zijn huis in de Oudstrijde­rsstraat dood in zijn bed aangetroff­en. Vrij snel bleek dat hij gewelddadi­g om het leven was gebracht. Bij de voorleidin­g voor de onderzoeks­rechter gisteravon­d werden dochter en schoonzoon officieel in verdenking gesteld. Dochter L.D. stond bij de gemeentera­adsverkiez­ingen nog op de lijst van Vlaams Belang.

Marcel De Meester werd zaterdag dood aangetroff­en in zijn bed, in zijn woning in de Oudstrijde­rsstraat in Heppen. Het was al vrij snel duidelijk dat de bejaarde man op een gewelddadi­ge manier om het leven was gebracht. Verschille­nde ploegen van politie Kempenland kwamen naar de woning, samen met een wetsdokter en het gerechteli­jk labo. Ze deden onder meer een uitgebreid sporen- en buurtonder­zoek.

In het huis van Marcel woonden ook zijn dochter L.D. (54) en haar partner J.D. (39) in. Zij werden zaterdag opgepakt voor verhoor en gisteravon­d officieel in verdenking gesteld van moord. Wat precies hun aandeel is in het gewelddadi­ge overlijden van Marcel De Meester kon gisteravon­d nog niet worden vernomen. Het parket van Limburg gaf geen details vrij over het onderzoek dat onder leiding van een onderzoeks­rechter door politie Kempenland gevoerd wordt.

L.D., een zorgkundig­e van beroep, en haar vijftien jaar jongere partner J.D., een monteur, zijn afkomstig uit het Antwerpse en verhuisden enkele jaren geleden naar Heppen, waar ze in 2015 in het huwelijksb­ootje stapten. Het koppel, dat elkaar zo’n dertien jaar geleden leerde kennen, woonde in het huis in Heppen samen met Marcel De Meester, de demente en zorgbehoev­ende vader van L.D. “We hadden nauwelijks contact met deze familie, dus we hebben ook nooit iets van problemen gemerkt”, klinkt het bij verschille­nde buren in de Oudstrijde­rsstraat. “Wel zagen we hier regelmatig een busje stoppen dat Marcel kwam ophalen.”

In de aanloop naar de verkiezing­en maar ook daarna hadden we nauwelijks nog contact met L.D. en haar man

Luc CONINX, secretaris van Vlaams Belang in Leopoldsbu­rg

Marcel De Meester verbleef twee dagen per week in dagopvang in een verzorging­scentrum in Leopoldsbu­rg. De rest van de tijd woonde de hulpbehoev­ende man bij zijn dochter en schoonzoon. “Het koppel zagen we hier wel ooit in de straat wandelen met hun honden, maar Marcel was daar nooit bij”, zegt een buurvrouw. zat ook in een rolstoel, want die zagen we wel ooit voor de deur van hun huis staan.”

Vlaams Belang

L.D. stond bij de afgelopen gemeentera­adsverkiez­ingen nog op de lijst van Vlaams Belang in Leopoldsbu­rg, waar ze vanop de tiende plaats 77 stemmen haalde. “Toen L.D. en haar partner enkele jaren geleden in Heppen kwamen wonen, hebben ze zich bij ons gemeld om lid te worden van de partij”, zegt Luc Coninx, secretaris van Vlaams Belang in Leopoldsbu­rg. “L.D. is opgekomen bij de afgelopen gemeentera­adsverkiez­ingen, haar man niet.” Luc Coninx had deze zomer nog con“Hij tact met het koppel. “L.D. was met haar man op een barbecue van onze partij en ze had ook haar vader in een rolstoel bij”, zegt hij. “Ik herinner mij hem nog als een vriendelij­ke man. Ook van L.D. en haar man kan ik geen kwaad woord zeggen. Al hadden we in de aanloop naar de verkiezing­en maar ook daarna nauwelijks nog contact met hen. Ze waren vaak weg met hun mobilhome.” L.D. en J.D. fokten thuis ook bulterriër­s waarmee ze regelmatig aan wedstrijde­n deelnamen. “Naast bulterriër­s hebben we ook nog andere dieren, die hier in een huiselijke sfeer met ons samenleven”, zo schrijft het koppel op hun website.

 ??  ??
 ?? Foto HBVL ?? L.D. (links), inwonende dochter van slachtoffe­r Marcel De Meester, en haar man J.D. (rechts) werden gisteravon­d voorgeleid bij de onderzoeks­rechter.
Foto HBVL L.D. (links), inwonende dochter van slachtoffe­r Marcel De Meester, en haar man J.D. (rechts) werden gisteravon­d voorgeleid bij de onderzoeks­rechter.
 ?? Foto ZB ?? Politie en gerecht doen sporenonde­rzoek in de woning in de Oudstrijde­rsstraat, waar Marcel De Meester dood in zijn bed werd aangetroff­en.
Foto ZB Politie en gerecht doen sporenonde­rzoek in de woning in de Oudstrijde­rsstraat, waar Marcel De Meester dood in zijn bed werd aangetroff­en.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium