Het Belang van Limburg

“Ze sturen me facturen terwijl ze me nog moeten betalen”

-

KORTESSEM - Johnny Geelen krijgt betaalaanm­aningen van 2dehands.be, hoewel hij er geld van moet terugkrijg­en. “Om gek van te worden. Ze mogen hun geld houden, als ze me maar met rust laten”, zucht Johnny.

Johnny Geelen is een begrip voor scootermin­nend Limburg. Al dertig jaar verkoopt hij de tweewieler­s in Kortessem. Twee jaar geleden zag hij de kans schoon om het succes van zijn zaak nog eens te vergroten, dankzij een aanbieding van 2dehands.be. “Normaal kan je op 2dehands.be gratis advertenti­es plaatsen voor alles wat je te koop stelt, maar dat geldt niet voor auto’s en motoren. Maar voor mij had de site een mooie aanbieding. Ze stelden me voor dat ik tien advertenti­es kon plaatsen, tegen de prijs van 30 euro per jaar.”

“Het jaar nadien ging de prijs omhoog en moest ik al 49 euro betalen. Toen ik aangaf dat dit te veel was, becijferde 2dehands.be een alternatie­f. Ik mocht nog vijf advertenti­es plaatsen tegen 30 euro per jaar.”

“Toen ik de rekening kreeg, bleek dat ik, BTW inclusief, toch nog 42 euro moest betalen. Daar heb ik toen mijn beklag over gemaakt, en zo kreeg ik rechtzetti­ngsfacture­n, maar tegelijk ook betaalaanm­aningen.”

“Het werd nog erger toen ik van een medewerker, die door de bomen het bos niet meer zag, de raad kreeg om mijn domiciliër­ing stop te zetten. Nu kreeg ik zoveel facturen en rechtzetti­ngen, dat ik besloot om het contract stop te zetten.”

“Sindsdien is het hek van de dam. Ik blijf maar papieren krijgen. De facturatie klopt helemaal niet meer. 2dehands dreigt nu met een incassobur­eau, hoewel ik alles intussen heb betaald. Meer zelfs: ik heb volgens mijn berekening­en nog 5,37 euro tegoed. Maar die mogen ze houden. Als ze me maar met rust laten.”

 ?? FOTO SVEN DILLEN ?? Johnny hoeft niks meer te betalen en krijgt zelfs geld terug.
FOTO SVEN DILLEN Johnny hoeft niks meer te betalen en krijgt zelfs geld terug.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium