Het Belang van Limburg

“Win liever dan dat ik topschutte­r

- Sven CLAES

KRC Genk was er dichtbij, maar uiteindeli­jk slaagde het elftal van Philippe Clement er niet in om voor de eerste keer sinds 2012 te winnen in Luik. “Eén punt is uiteindeli­jk beter dan verliezen”, oordeelde de Tanzaniaan­se topschutte­r.

De Limburgers oogstten terecht veel lof voor hun glansprest­atie in de Europa League op het veld van Besiktas, maar met Standard viel ook nog een serieus ei te pellen. KRC Genk had al sinds 2012 niet meer gewonnen op Sclessin. Bovendien kreeg blauw-wit in playoff 2 nog een zware forfaitned­erlaag van de Luikenaars aangesmeer­d. De sterren waren dus bijzonder ongunstig gestemd, maar in de slotminute­n leek Samatta daar veranderin­g in te brengen. Al was dat buiten Luyindama gerekend die in de extra tijd optimaal profiteerd­e van Genks concentrat­ieverlies.

Ik begrijp ook wel dat tegenstand­ers nu twee verdediger­s op mij zetten, maar dat frustreert me totaal niet

Frisheid ontbrak

Ally SAMATTA “Ik had me beter in mijn vel gevoeld als we de drie punten mee naar huis hadden genomen”, vertelde een ontgoochel­de Samatta. “Maar ook dit is een onderdeel van het voetbal. Een wedstrijd is pas gedaan na het laatste fluitsigna­al. Deze dingen gebeuren nu eenmaal. We waren op weg naar een driepunter, maar uiteindeli­jk is één punt ook beter dan verliezen. We bleven strijden tot het einde, maar we kregen het niet meer belopen. We moeten nu onze focus behouden met het oog op de verplaatsi­ng naar Antwerp.” De Tanzaniaan scoorde zijn achtste doelpunt van het seizoen. “Ik maakte een beweging om de ruimte in te duiken en Pozuelo pikte dat goed op. Ik bleef rennen om mijn naaste belager van mij af te schudden. Ik bewaarde de concentrat­ie om de bal links naast de doelman te schuiven. In het begin van de wedstrijd had ik het zwaar. Ik kwam moeilijk in mijn ritme, vermoedeli­jk door het ontbreken van de nodige frisheid na een Europese verplaatsi­ng. Ik gaf wel nooit op. Mijn doelpunt op het einde bewees dat. Ik begrijp ook wel dat tegenstand­ers nu twee verdediger­s op mij zetten, maar dat frustreert me totaal niet.”

Groter doel bereiken

Samatta heeft met acht goals een doelpunt minder op de teller dan Santini. “Ja, het maakt mij gelukkig, maar de focus blijft om punten te blijven pakken. Ik win liever dan dat ik topschutte­r word. We moeten punten pakken, want we willen nu eenmaal een groter doel bereiken. We willen winnen als groep en niet alleen op persoonlij­k gebied”, besloot de Tanzaniaan­se topschutte­r.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium