Het Belang van Limburg

Haroun knalt Antwerp naar derde plek

-

“Wij gaan Europa in.” Voor de fans van Antwerp is het al een uitgemaakt­e zaak. Na de overwinnin­g op het veld van WaaslandBe­veren wipt de Great Old over Anderlecht naar de derde plek.

Als hij nu ook al wereldgoal­s gaat maken, die Faris Haroun... Vorig seizoen toonde de kapitein van Antwerp al zijn waarde. En dit seizoen is hij alleen maar sterker geworden. De competitie is twaalf wedstrijde­n ver en Faris Haroun is met vijf goals medetopsch­utter van Antwerp. En terwijl zijn vorige vier treffers telkens intikkertj­es waren, pakte hij nu uit met een knap afstandssc­hot waar Roef geen verhaal tegen had.

Veel overtredin­gen

Het doelpunt van Haroun kwam nochtans wat uit de lucht gevallen. Antwerp had wel overwicht, maar Waasland-Beveren weerde zich goed. Het is geen toeval dat die ploeg al zeven keer gelijkspee­lde dit seizoen. Hun spel valt simpel samen te vatten: goed in de organisati­e, loerend op de counter, maar voorin niet slagkracht­ig genoeg.

Vorige week speelde Antwerp een veel betere wedstrijd, maar toen maakte Laszlo Bölöni zich kwaad over de vele gemiste kansen. Daarom verkoos hij dit keer Jonathan Bolingi boven William Owusu. En Bolingi kreeg ook de beste mogelijkhe­den om te scoren voor rust. Een kopbal werd door Roef gepakt en in de herneming lag Roef opnieuw in de weg voor Van Damme.

De sleutel van Refaelov

De thuisploeg zat er kort op, maar de sleutel lag bij Lior Refaelov. Op het halfuur speelde hij Bolingi mooi vrij in de zestien, maar de spits treuzelde te lang en besloot te zwak. Uit zijn actie bleek vooral een groot gebrek aan zelfvertro­uwen. Refaelov kreeg zelf ook een grote kans om te scoren, maar toen hij een voorzet van Buta op de volley wilde nemen, trapte hij naast de bal.

Ook na rust bleef het spelbeeld hetzelfde. Licht overwicht voor Antwerp, maar zonder al te grote kansen. En een WaaslandBe­veren dat geduldig wachtte op de omschakeli­ngsmomente­n. Tot dat doelpunt van Faris Haroun plots uit de lucht kwam gevallen.

WAASLAND-BEVEREN: Roef (7), Caufriez(6), Vukotic (6), Massop (6), Boljevic (6), Keita (6), Foulon (6), Verstraete (5), Badibanga (5), Ampomah (6), Vellios (5)

ANTWERP: Bolat (6), Buta (5), Arslanagic (6), Van Damme (6), Juklerod (6), Haroun (8), Lamkel Zé (6), Refaelov (6), Bolingi (5), Mbokani (5), Rodrigues (6).

VERVANGING­EN: 43’ Keita door Schrijvers (5), 70’ Verstraete

DOOR LULIC (5),79’ RODRIGUES door Owusu, 79’ Massopdoor Forte, 84’ Refaelov door Batubinsik­a

GELE KAARTEN: 40’ Boljevic (fout), 55’ Verstraete (fout), 88’ Juklerod (fout).

RODE KAARTEN: geen

TOESCHOUWE­RS: 7.807

 ?? Foto PHOTO NEWS ?? Met vijf goals is middenveld­er Haroun medetopsch­utter van Antwerp.
Foto PHOTO NEWS Met vijf goals is middenveld­er Haroun medetopsch­utter van Antwerp.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium