Het Belang van Limburg

Tot in april?

-

In Brugge zullen ze luidop hopen van niet, maar als Marc Brys dit niveau uit zijn Kanaries blijft persen, zal STVV dichtbij play-off 1 komen. En dus kan rond april een nieuwe confrontat­ie met de landskampi­oen volgen op Stayen. Bart Verhaeghe zal vloeken als zijn ploeg nog een keer aan de slag moet op dat verdomde kunstgras dat er volgens een collega van bovenuit meer uitzag als een platgetrap­te kiwi.

Ivan Leko zeurde niet over de grasmat. Hij wilde geen slecht woord kwijt over Stayen, over STVV. Leko is een man van emoties en Sint-Truiden zit wel degelijk in zijn hart. Dat er weer meer dan 10.000 toeschouwe­rs opdaagden voor voetbal, volk en vuur, de leuze die Leko altijd zo lekker uitsprak in gebroken Vlaams, stemde zelfs hem gelukkig. Diep bedroefd reageerde Leko dan ook toen hij begreep dat een deel van de harde kern van STVV in Tribune Noord hem ‘Leko in de bak olé, olé’, toesnauwde. We willen die enkele tientallen ‘fans’ antwoorden met een andere supporters­leuze: ‘Shame on you!’ Wat zaterdag geroepen werd richting Leko was ronduit beschamend en hoort niet thuis in een voetbalsta­dion.

Leko leverde prima werk twee seizoenen geleden op Stayen. Niemand kon hem die stap hogerop kwalijk nemen. En al zeker niet op de manier van zaterdag. De arrestatie­s binnen de operatie ‘Propere Handen’ zinderen zo banaal na in de voetbalsta­dions en dat is jammer. Gelukkig ging het maar om enkele tientallen aanhangers die zich lieten meeslepen. De andere 10.000 aanwezigen maakten er een feest van en kregen volop waar voor hun geld. Hopelijk is er in april opnieuw meer dan 10.000 man op post. Voor die nieuwe afspraak met Club in play-off 1.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium