Het Belang van Limburg

Zwarte oktober voor CLUB BRUGGE

Siebe Schrijvers: “Kan moeilijk leven met gelijkspel” Hans Vanaken “Het waren vier Brugse doelpunten”

- Bart LAGAE

“Welkom in het circus van de hel”, stond er zaterdag op een spandoek in Stayen. Maar de circusarti­esten waren niet de thuisspele­rs van Sint-Truiden, wel de spelers van Club. Eerst Letica en daarna Benoît Poulain en Mats Rits tekenden voor twee eigen doelpunten.

“We scoren vanavond vier keer”, vatte de Brugse uitblinker Hans Vanaken samen. “Twee keer voor onszelf en twee keer voor Sint-Truiden.”

De laatste zege van Club dateert van precies een maand geleden – de 4-0-zege tegen Cercle. In

oktober verloor Club op Atlético Madrid en Standard en speelde het gelijk tegen Waasland Beveren, Monaco en Sint-Truiden. Toch weigert trainer Ivan Leko het woord “crisis” in de mond te nemen. “Drie keer op rij niet winnen in de competitie is zeker niet voldoende voor Club”, zei Leko. “Maar de goeie tweede helft tegen Monaco is ook iets waard. Het is de eerste keer in zestien maanden dat we een mindere periode hebben. Zestien maanden waren we baas, nu moeten we reageren. We moeten een eerlijke analyse maken. Maar het is moeilijk een wedstrijd tegen een goeie tegenstand­er te winnen met maar vijf of zes spelers die het niveau van Club Brugge halen.”

Denswil valt uit

Behalve doelman Letica vielen zaterdag de flankspele­rs Diatta en Mata uit de toon. Dennis en Danjuma waren geblesseer­d. Maar ook achteraan liep het stroef na

→ Lat en doelpunt. Perenaar Siebe Schrijvers was bij Brugse zijde één van de lichtpunte­n. “Als je ziet hoe we de doelpunten cadeau gaven, is het moeilijk om te kunnen leven met een gelijkspel. Iedereen kan zien wat er bij het eerste doelpunt verkeerd liep. We kwamen voor de rust nog sterk terug, maar bij het begin van de tweede helft kropen we achteruit. Er was geen druk meer op de bal. We lieten STVV voetballen. Het tweede doelpunt is pech. We werken achterin slecht weg. Twee op negen is voor Club Brugge onvoldoend­e. We hadden graag opnieuw in de winning mood geraakt, maar dat gebeurde niet. Ikzelf ben tevreden van mijn eerste helft, maar de tweede was toch minder. Hopelijk putten we dinsdag tegen KVO vertrouwen om de clash tegen KRC Genk aan te vatten. Dat zal een titanendue­l op het scherpst van de snee worden.”

→ Doelpunten­maker Hans Vanaken baalde na afloop als een stekker. “We mogen niet tevreden zijn met dat ene punt”, aldus de Lommelse middenveld­er. “STVV was beter in de beginfase, maar we kwamen daarna snel in ons vertrouwde spel. We gingen rusten met een voorsprong, maar daarna kropen we weer te fel achteruit. Uiteindeli­jk gaven we niet veel grote kansen weg, maar we slikten opnieuw een dom doelpunt. Hoe ik het omschrijf? Klote, belachelij­k en lachwekken­d. Het eerste doelpunt was dan nog een flater van de doelman en bij het tweede trapt Poulain tegen Rits aan. Je kan niet eens zeggen dat het twee doelpunten van STVV waren, maar vier van ons. Dit is spijtig, want anders stappen we gewoon met 1-2 van het veld af.” het uitvallen van Stefano Denwsil. Centraal op het middenveld jagen Ruud Vormer en Marvelous Nakamba op hun beste vorm. “Het zit allemaal eventjes tegen, daar kunnen we niet omheen”, zegt Hans Vanaken. “We hadden altijd met 1-2 van het veld moeten stappen. Tegen Waasland Beveren hadden we ook altijd moeten winnen. En als Openda scoort tegen Monaco, winnen we ook. Een zege dinsdag tegen Oostende is nu gewoon noodzaak.”(jve,

 ?? FOTO BELGA ?? Karlo Letica.
FOTO BELGA Karlo Letica.
 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Ivan Leko weigert het woord ‘crisis’ in de mond te nemen.
FOTO PHOTO NEWS Ivan Leko weigert het woord ‘crisis’ in de mond te nemen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium