Het Belang van Limburg

“We hebben onze momenten gehad”

Lommel lost de rol na gemiste strafschop van Rocha

- Piet DINGENS

Lommel liet gisteren de kans liggen om samen met Mechelen aan de leiding te blijven. Topscorer Rocha miste een strafschop, bezoeker Rommens niet. En dus won Westel na vier nederlagen op een rij met het kleinste verschil: 0-1. “We hebben onze momenten gehad… en gemist”, schudde Tom Van Imschoot het hoofd.

Drie wijziginge­n bij Lommel. Van Imschoot koos opnieuw voor Vermijl en Brebels, terwijl De Wilde de niet helemaal fitte Santermans verving. Zonder echt te domineren hadden de bezoekers uit Westerlo aanvankeli­jk het beste spel. Wat zich onder andere toonde in maar liefst zes hoekschopp­en in vijf minuten. Maar in het derde kwartier staken de NoordLimbu­rgers meer dan een tandje bij. Vermijl miste op aangeven van Rocha de openingstr­effer nipt en kende net voor affluiten evenmin succes. Maar ook bezoeker Biset trapte voor een open doel nog in het luchtledig­e. “Voor de rust was het lange tijd een tactisch steekspel”, aldus Tom Van Imschoot. “Wel aangenaam om naar te kijken, maar zonder grote openingen. Tot we met de rust in zicht toch twee honderd procent kansen konden afdwingen. Helaas gingen die er niet in.”

Naar de stip

Beide ploegen deden er na de pauze alles aan om de wedstrijd in hun voordeel te doen kantelen en toen Abrahams zich vergreep aan Bitsindou lagen de kaarten plots erg gunstig voor Lommel. Maar doelman Van Langendonc­k pakte de zwak getrapte strafschop van Rocha klemvast. Waarna Westerlo het laken toch nog naar zich toe trok. Want toen Neven (iets te?) fluks verdedigde op invaller Gboho wees ref Debeuckela­ere opnieuw naar de stip. De aanvoerder van Lommel kreeg hierbij ook zijn tweede gele kaart, Rommens bleef niet in gebreke: 0-1. Die klap kwam een aangeslage­n thuisploeg niet meer te boven.

Geen verwijten

“Wie zijn wij om Leo iets te verwijten”, kwam Van Imschoot nog even terug op de gemiste penalty van Rocha. “Die jongen is al heel het seizoen van goudwaarde voor ons. En dan die strafschop van Westerlo? Dat was er voor mij echt geen.”

Tijd om lang te treuren is er niet, want woensdag wacht de volgende opdracht al. In Leuven. Wel afwachten hoe OHL reageert op het tragische helikopter­ongeval in Leicester, waarbij de Thaise clubeigena­ar Vichai Srivaddhan­aprabha om het leven kwam. “Vreselijk en dat overstijgt veruit het sportieve”, bood Van Imschoot zijn medeleven aan.

LOMMEL: Coucke, El Banouhi, Neven, De Wilde, Cauwenberg, Bitsindou, Brebels (84’ Azevedo), Henkens, Valcke, Vermijl (65’ Claes), Rocha. WESTERLO: Van Langendonc­k, Ghandri, Biset, Corstjens, Dewaele, Oto’o, Van Eenoo, Rommens, Buyl (89’ De Schryver), Abrahams (82’ Petrov), Naessens (62’ Gboho) .

DOELPUNTEN: 77’ Rommens 0-1. STRAFSCHOP­PEN: 66’ Rocha mist, 77’ Rommens scoort.

GELE KAARTEN: Corstjens, Biset, Buyl, Claes. RODE KAART:76’ Neven (2xgeel). SCHEIDSREC­HTER: Debeuckela­ere. TOESCHOUWE­RS: 2900.

 ?? Foto DICK DEMEY ?? Glenn Neven vond dat hij en zijn ploeg zwaar bestraft werden maar wil het verlies niet in de schoenen van de arbitrage schuiven.
Foto DICK DEMEY Glenn Neven vond dat hij en zijn ploeg zwaar bestraft werden maar wil het verlies niet in de schoenen van de arbitrage schuiven.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium